Opozicija osvojila Nikšić

Prema nezvaničnim rezultatima, vlast u Nikšiću činiće dojučerašnja opozicija jer su svi spremni na postizbornu koaliciju
388 pregleda 56 komentar(a)
Ažurirano: 15.10.2012. 07:43h

U Nikšiću se nakon 23 godine promijenilo mjesto slavlja. Ovoga puta slavilo se u prostorijama opozicionih partija, dok je u Demokratskoj partiji socijalista bila kamerna atmosfera.

Dok su u ostalim partijama, gdje se slavilo uz pjesmu, svi bili spremni da daju izjave, a gradom su se prvi put vijorile trobojke i crnogorske zastave zajedno.

Prema nezvaničnim rezultatima, vlast u Nikšiću činiće dojučerašnja opozicija jer su svi spremni na postizbornu koaliciju.

Tako će Demokratski front najvjerovatnije imati 12 mandata, SNP četiri, Pozitivna pet, a Srpska sloga vjerovatno jedan mandat, dok će koalicija DPS-SDP-LP imati 19 mandata.

„Mi smo po prirodi ljudi koji ne oštre ražanj dok je zec u gori, ali intimno očekivali smo ovakav rezultat jer je toliko stradanje u gradu da smo očekivali takvu reakciju građana. Desilo se da konačno u Nikšiću poslije dvije decenije pobijede demokratske snage“, kazao je nosilac liste Strahinja Bulajić i dodao da su demokratske snage spremne da stvore opoziciju i donesu gradu pod Trebjesom bolja vremena.

I nosilac liste SNP-a Dragutin- Bata Raičević nije krio zadovoljstvo izbornim rezultatima i takođe izrazio spremnost za koalicionu saradnju sa opozicionim strankama. „Moralo je doći do promjena jer je Nikšić dotakao dno i više se nije moglo.

I pored velikih pritisaka i kupovanja glasova, nijesu uspjeli da zavedu građane Nikšića“, poručio je Raičević.

Nosilac liste Pozitivna Crna Gora u Nikšiću Nikola Koćalo kazao je da su rezultati lokalnih izbora u gradu pod Trebjesom kada je u pitanju ta partija iznad očekivanja.

„Prezadovoljni smo, a Nikšić je pokazao herojsko djelo. Sada smo na dobrom putu da se u Nikšiću uspostave nova pravila“, kazao je Koćalo dok se u štabu te partije slavilo uz gitaru. Kao što je i bilo za očekivati jedino su u DPS izjavu dali tek onda kada su bili sigurni da su „izgubili“ Nikšić

Prema riječima nosioca liste Evropski Nikšić Radivoja - Lale Nikčevića k o alicija je na parlamentarnim izborima osvojila 20. 517 glasova, dok je na lokalnom nivou bilo oko 18.900, a poraz na lokalnom nivou opravdava lošom ekonomskom situacijom.

“Pobjeda na parlamentarnim izborima je dobar rezultat i to je naš doprinos ukupnoj pobjedi koalicije Za evropsku Crnu Goru - Milo Đukanović. Nešto lošiji rezultat imamo na lokalnom nivou i to je ono što smo na startu pretpostavili, kada se krenulo u predizbornu kampanju, jer ekonomska kriza u Nikšiću je na velikom nivou, veliki broj nezaposlenih”.

“I stanje u Željezari i Boksitima, ali i drugim kolektivima uslovili su takav odnos građana prema ovoj vlasti. Izborili smo apsolutnu vlast i u narednim danima ćemo analizirati naš dio obaveza i bićemo u pregovorima sa drugim političkim partijama oko formiranja vlasti”, kazao je Nikčević.

Marinko Koprivica završio u policiji

Marinko Koprivica, kandidat na odborničkoj listi Demokratskog fronta, juče je umjesto da koordinira rad te partije bio dva sata na informativnom razgovoru u policiji.

„Prema anonimnoj dojavi građana presreli su me specijalci i odvezli u stanicu policije. Rekli su da mi ne treba advokat, da je u pitanju informativni razgovor i da je neko dostavio anonimnu prijavu da ometam rad na izbornim mjestima u Kličevu, koja sam obilazio kako bih našim članovima odnio hranu“.

„Pušten sam poslije dva sata, ali bez zapisnika. Mislim da su osjetili da gube, pa su htjeli da me sklone“, kazao je Koprivica

Galerija

Bonus video: