Opozicija predala inicijative za smjenu Mugoše i Konjevića

Najavljena je i pres konferencija povodom podnošenja inicijativa, na kojoj će prisustvovati svi potpisnici, a koja će u prostorijama Nove biti održana u srijedu, u 12 sati
64 pregleda 0 komentar(a)
Miomir Mugosa, Foto: Zoran Đurić
Miomir Mugosa, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 18.04.2011. 16:26h

Odbornik Nove u Skupštini Glavnog grada Radoš Zečević predao je danas u ime opozicionih kolega iz Pokreta za promjene (PzP) i SNP-a inicijative za razrješenje gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše i predsjednika lokalnog parlamenta Raška Konjevića.

Zečević je istovremeno najavio i pres konferenciju povodom podnošenja inicijativa, na kojoj će prisustvovati svi potpisnici, a koja će u prostorijama Nove biti održana u srijedu, u 12 sati.

On je istakao i kako očekuje da će se o inicijativama, nakon što su danas i zvanično procesuirane, raspravljati na prvoj narednoj sjednici gradske skupštine, koja je zakazana za 28. april.

Inače, inicijative za smjenu Mugoše i Konjevića trebalo je da budu početkom aprila, ali je to odgođeno zbog popisa stanovništva, jer kako su istakli iz opozicije, nijesu željeli da remete popisnu atmosferu i utiču na popis u Crnoj Gori.

Zečević je ranije “Vijestima” kazao kako su podršku inicijativama pružili odbornički klubovi SNP-a, PzP-a i Nove, dok od ostalih klubova podršku nijesu ni tražili, jer su imali dovoljno potpisa.

Na korak da pokrenu inicijativu za smjenu gradonačelnika Mugoše obornici Nove su se odlučili nakon što je Viši sud poništio njegovu odluku o prodaji gradskog građevinskog zemljišta „Carinama” na Starom aerodromu, dok je pokretanje inicijativa za smjenu Mugoše i Konjevića Nova najavila prije više od dva mjeseca.

Kao jedan od razloga bio je i taj što Konjević još uvijek nije predložio nikoga za novog sekretara.

Međutim, na mjestu sekretara u novom sazivu Skupštine i dalje je Slavka Maraš koja se na toj poziciji nalazi kao vršilac dužnosti te funkcije, a koju je predložio DPS. Raniji nesporazumi Maraš sa bivšim predsjednikom Skupštine Đorđem Suhihom jedan su od ključnih razloga zbog kojih SDP ne želi aktuelnu sekretarku na toj poziciji.

Bonus video: