Opozicija: Skraćenje mandata SO Nikšić dokaz da postoji politička korupcija

"Odluke SO Nikšić koje uključuju glasanje Draga Đurovića su nelegitimne jer njegovo glasanje nije u skladu sa izbornom voljom građana"
57 pregleda 15 komentar(a)
Drago Đurović, Foto: Ivan Petrušić
Drago Đurović, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 25.12.2012. 20:34h

Odbornici Demokratskog fronta, Pozitivne Crne Gore i SNP-a u nikšićkom parlamentu saopštili su da se neće odazvati na konsultacije koje organizuje predsjednica Skupštine Sonja Nikčević, "zato što ona ne predstavlja većinsku volju građana Nikšića".

Demokratska partija socijalista (DPS) podnijela je danas inicijativu za skraćenje mandata Skupštine opštine Nikšić. Odbornik DPS-a Radivoje Nikčević zatražio je na sjednici lokalnog parlamenta da predsjednik Skupštine Sonja Nikčević sjutra zakaže konsultacije sa predstavnicima ostalih odborničkih klubova o inicijativi za skraćenje mandata.

Kako se navodi u saopštenju DF-a, Pozitivne i SNP-a sve odluke Skupštine Nikšić koje uključuju glasanje Draga Đurovića su "nelegitimne i nelegalne zbog toga što njegovo glasanje nije u skladu sa izbornom voljom građana Nikšića iskazanom na oktobarskim izborima, a u toku je krivični postupak protiv imenovanog, za koji smatramo da treba da pređe u nadležnost tužioca za organizovani kriminal".

"Skraćenje mandata je dokaz da postoji politička korupcija i predstavlja poništavanje rezultata izbora održanih 14.oktobra samo iz razloga što ti rezultati ne odgovaraju DPS-u i zato što je opozicija pobijedila na istim. Opstrukcija za formiranje nove vlasti u Nikšiću potiče od potrebe DPS-a da prikrije dosadašnje „poslovanje“ svoje nesposobne uprave, kao i u službi spašavanja od krivične odgovornosti najodgovornijih opštinskih funkcionera", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da u slučaju skraćivanja mandata Skupštine, "pribjeći ćemo svim parlamentarnim i van parlamentarnim sredstvima, političke i građanske borbe sa ciljem odbrane demokratije i volje građana".

Bonus video: