Opozicija tvrdi: Vlast u Ulcinju čuva vrh DPS-a

Nakon saopštenja da vlast u Ulcinju funkcioniše bez problema, Đekina partija kritikovala Nimanbegua
64 pregleda 5 komentar(a)
Genci Nimanbegu, Fatmir Đeka, Foto: Savo Prelević
Genci Nimanbegu, Fatmir Đeka, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.02.2017. 21:00h

Vladajuća koalicija u Ulcinju nalazi se u velikoj krizi i sve su izraženiji animoziteti između albanskih stranaka, tvrde u ulcinjskoj opoziciji.

Predsjednik ulcinjskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Skender Elezaga tvrdi da lokalna uprava funkcioniše samo uz intervencije centrale Demokratske partije socijalista (DPS).

"U saopštenja u kojima se tvrdi da nema nesporazuma i da vlast funkcioniše ne vjeruju ni oni koji su je napisali”, tvrdi Elezaga.

Iako su predstavnici vladajuće koalicije nakon četvoročasovnog sastanka objavili kako gradonačelnik i lider Force Nazif Cungu ima nepodijeljenu podršku partnera, Demokratska partija Fatmira Đeke dan kasnije optužila je podpredsjednika parlamenta Gencija Nimanbegua (Forca) da se lažno predstavlja kao predstavnik svih Albanaca u Crnoj Gori.

Iako se radi o njihovom koalicionom partneru na lokalonom nivou, u saopštenju Đekine partije je ocijenjeno da je za Albance postalo loše od kada je formirana Forca. Demokratska partija i Forca su na parlamentarnim izborima nastupile u dvije koalicije.

Vlast u Ulcinju čini devet odbornika DPS-a, osam iz Force, sedam iz DP i troje iz DUA. Elezaga tvrdi da je koalicija formirana sa ciljem da se omogući što duži opstanak DPS-a na vlasti na državnom nivou i “pruži odgovarajuća kompenzacija liderima albanskih partija za tu uslugu”. On smatra da će koalicija trajati dok traje taj interes.

Odbornik Demokratskog fronta Milan Rolović tvrdi da vladajuća koalicija u Ulcinju funkcioniše "iz golog interesa".

"Nema tu politike niti brige za građane. Isto bi vladali i ljudi iz Mandžurije. Samo su u pitanju interes i privilegije”, kazao je Rolović, dok su iz ulcinjskog odbora pokreta URA optužili vladajuću koaliciju da ne radi za interese građana.

"Ima li ikoga u ovoj vlasti da voli svoj grad ili morate za to da tražite savjet Tarzana Miloševića i Halila Dukovića", navodi se.

Bonus video: