Opozicione partije sa Cetinja na pregovore sa SD šalju po dva člana

URA i Demokrate su na izborima 26. novembra dobile po pet odbornika, SDP tri a Stara garda LSCG dva odbornika. Za formiranje većine potrebna im je podrška dva odbornika SD-a
169 pregleda 20 komentar(a)
Nikola Đurašković, Filip Adžić, Danilo Mrvaljević, Foto: Filip Roganović
Nikola Đurašković, Filip Adžić, Danilo Mrvaljević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 14.12.2017. 21:14h

Socijaldemokrate (SD) će u petak veče početi zvanične pregovore sa predstavnicima cetinjske opozicije, dva dana nakon pregovora sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Delegaciju cetinjske opozicije čini osam predstavnika, a svaka stranka poslaće na pregovore po dva člana.

Građanski pokret URA će predstavljati Filip Adžić i Neđeljko Rudović, Demokratsku Crnu Goru Danilo Mrvaljević i Ivana Vujović, Staru gardu LSCG Goran Vušurović i Željko Vušurović, a Socijaldemokratsku partiju Nikola Đurašković i Željko Čelebić, saznaju “Vijesti”.

URA i Demokrate su na izborima 26. novembra dobile po pet odbornika, SDP tri a Stara garda LSCG dva odbornika. Za formiranje većine potrebna im je podrška dva odbornika SD-a.

Iz opozicije su ranije najavili da su spremni Socijaldemokratama da ponude i mjesto gradonačelnika kako bi smijenili DPS sa vlasti.

Pregovarački tim Socijaldemokrata (SD) predvodi Damir Šehović, a u timu su i predsjednik cetinjskog odbora Ivan Gazivoda, koordinator za Cetinje Goran Petrović i odbornik Ivan Ivanović.

Nakon sastanka sa DPS-om, iz Socijaldemokrata je saopšteno da na sastanku nije bilo riječi o kadrovskim rješenjima, već programskim principima buduće vlasti.

“Isključivo je bilo riječi o programskim principima na kojima bi potencijalna buduća lokalna vlast trebala da funkcioniše. Kadrovi, odnosno funkcije nijesu niti u jednom trenutku pominjane ,” saopšteno je iz SD-a, ističući da su prioritet program i način rješavanja mnogobrojnih izazova u kojima se Cetinje nalazi.

Bonus video: