Opština Bar: Đurović je frustriran i prijeti turistima požarima

"Da li Vi to hoćete da ih isprepadate i istjerate iz Bara i da pošaljete poruku drugima da ne dolaze?"
140 pregleda 1 komentar(a)
grad Bar, Foto: Anto Baković
grad Bar, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 31.07.2017. 13:32h

Dejan Đurović iz Demokratskog fronta (DF) Bar je iznio niz prije svega netačnih, proizvoljnih a u isto vrijeme i subjektivnih tvrdnji na račun rada Opštine Bar, saopšteno je danas iz Opštine Bar,

Oni su reagovali povodom jučerašnjeg saopštenja Đurovića u kome je on rekao da "umjesto da rješava sezonske probleme, DPS je otvorio "Festival obmane, prevare i prodavanja magle".

"Čim to radi u nedelju kasno popodne vjerovatno je i nervozan jer su stvari na terenu suprotne onome što on tvrdi. Zato njegovu nervozu i razumijemo. Nije lako nekome ko nema šta drugo da radi već da u jeku ljetnje turističke sezone koja je nikad bolja (trenutno je u Baru registrovano 16.772 turista, 4% više nego lani) govori da je ista loša i da prijeti turistima požarima. Da li Vi to hoćete da ih isprepadate i istjerate iz Bara i da pošaljete poruku drugima da ne dolaze? To čak nije ni nervoza već frustriranost. Renomirani novinari iz regiona koji su nedavno posjetili našu opštinu za istu kažu sasvim drugačije. Opet drugi vide bolje naš grad od nekih naših građana. Čudno", navodi se u saopštenju Opštine Bar.

U saopštenju se dodaje da se na Đurovićevu žalost, u Baru radi.

"Izgrađen je podmorski ispust u Sutomoru dužine 1.040 m, rezervor Šušanj 2 sa pripadajućim vezama, potisna stanica Botun, radi se 19,2 km fekalne kanalizacione, 1 km atmosferske kanalizacione i 5,8 km vodovodne mreže i ovi radovi će biti gotovi u febrauru 2018. dok je na prostorima svih 12 mjesnih zajednica sanirano i urađeno 19.920 m2 asfaltnih površina. To vide svi, ali ne i vi i vaša vrhovna komanda. Vi kao da ne živite u Baru već u nekom drugom gradu ili državi. I da vam kažemo, u Baru će se i dalje raditi. Konačno će se riještiti pitanje kvalitetnog vodosnabdijevanja i odvođenja otpadnih voda. Pojedini djelovi našeg grada dobijaju novi, bolji i ljepši izgled. Kome to može smetati osim vječitim gubitnicima. Pa sasvim je normalno da se prezentuje šta je urađeno, šta se radi i šta će se raditi. I to otvoreno svima, a ne samo članovima naše Partije kao što kažete. Mi želimo da čujemo i kritike da bi bolje i više radili. To što se radi, radi se za sve građane ovog grada, a ne za građane nekog drugog grada ili zemlje. Naši građani su nama prioritet i oni će dati svoj sud na kraju, a ne vi i vaši vanjski mentori, a koliko građani kome vjeruju - vidljivo je i mjerljivo odavno", poručili su iz Opštine Bar.

Tvrde i da DPS nema visoke oficire niti vrhovnu komandu kao DF.

"Vjerovatno vam je zbog tog autističnog lanca komande izletjela pogrešna riječ (ili je to vaš riječnik). Shvatamo i to. DPS ima ugledne i vrhunske stručnjake koji predano rade svoj posao na svim nivoima u interesu svih, bez obzira na političku ili bilo koju drugu pripadnost. Zbog toga i imamo dosta prijatelja i stalno širimo krug prijatelja sa drugim gradovima. To nijesu beznačajni akti nigdje u svijetu, osim za vas. Znate vi to dobro zato vama i vašoj vrhovnoj komandi i smeta što je tako. Zar Vam smeta pobratimstvo sa Krfom?", rekli su iz Opštine Bar.

Đuroviću su poručili i da Bar nikada nije bio samo tranzitna zona.

"Znate vi to dobro, ali vam je vrhovna komadna rekla da to nije tako pa i vi morate to reći. Prošlog vikenda je kroz tunel “Sozina” prošlo preko 30.000 vozila. Više nego ikad! Ima gužve u saobraćaju, ali se i na tome radi da je bude manje ubuduće. I to je jedan od infrastrukturinih projekata. Ali šta mi to vama pričamo. To vas ne interesuje. Vi bi da se što više vozila pokvari pa da otvorite haubu i grupno sagledate kvar. Baš kao u spotu. Čiji je tango i da li je poslednji nadamo se da će vrijeme brzo pokazati. Nadamo se mnogo prije nego što vi mislite. Vi ste tango odavno zaigrali, ali ga igrate po tuđim notama pa su vam i koraci pogrešni, a narod je teško prevariti pa sve to vidi. Samo nastavite tako. Kompas ste i onako odavno izgubili, a i polako ali sigurno nestajete sa političke scene. Opština Bar će nastaviti da se bavi rješavanjem problema naših građana sa željom da bude još kvalitetniji servis svih građana i da planira zajedno sa njima prioritete za buduće radove i projekte", zaključuje se u saopštenju Opštine Bar.

Bonus video: