Opština Tivat: Božoviću nije jednostavno da prihvati da je Tivat grad sa najboljim standardom u CG

"Zvanični podaci pokazali su da najveće plate i penzije imaju upravo stanovnici Tivta. Mi obećavamo da će taj trend biti nastavljen jer naši građani prepoznaju inicijative Opštine i aktivnosti koje realizuje", navodi se u saopštenju Opštine Tivat
5422 pregleda 12 komentar(a)
Tivat, Foto: Opština Tivat
Tivat, Foto: Opština Tivat
Ažurirano: 24.02.2020. 10:17h

Nije jednostavno da predsjednik Opštinskog odbora (OO) Crnogorske Tivat Goran Božović i slični prihvate podatak da je Tivat i zvanično grad sa najboljim standardom u Crnoj Gori, saopšteno je danas iz Opštine Tivat.

Oni su reagovali na saopštenje Božovića u kome je on između ostalog pručio da je predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac nakon godinu dana konačno priznao da je Crnogorska bila u pravu kada je javno istupila sa prognozom da će Atlas banka otići u stečaj, te da će Opština Tivat izgubiti dva miliona eura, u tom trenutku blokiranih sredstava u Atlas banci, dok je guverner Centralne banke Crne Gore Radoje Žugić perfidno uvjeravao javnost da će Atlas opstati.

"Zvanični podaci pokazali su da najveće plate i penzije imaju upravo stanovnici Tivta. Mi obećavamo da će taj trend biti nastavljen jer naši građani prepoznaju inicijative Opštine i aktivnosti koje realizuje", navodi se u saopštenju Opštine Tivat.

U saopštenju se navodi da je finansijski sistem Opštine Tivat vrlo stabilan, te da je realizacija kapitalnog budžeta u protekloj godini bila na nivou od 63 odsto, što je kako tvrde, najveći procenat do sada, a Tivat je i zvanično grad sa najboljim standardom u Crnoj Gori.

Povezani članci

21. Februar 2020.

Crnogorska: Kusovac ovjerio kartu za Kinšasu

"To su rezultati koji "žuljaju" malu lokalnu partiju i njenog vođu megalomanskih ambicija i pravi uzrok njegovih javnih istupa. Očekivali smo to, kad god se usvaja godišnji izvještaj o radu, Božović ne može da istrpi. Da nije isuviše važna tema, ne bi uopšte zasluživalo raspravu sa dojučerašnjim opštinskim službenikom, ali neistinite informacije i politički populizam koji stoji iza njih, te pokušaj pridavanja sebi nekog značaja, zaslužuju da budu raskrinkani", kazali su iz Opštine Tivat.

Oni su poručili da prijetnje krivičnim prijavama i glavnim rundama, ni ne zaslužuju trenutno pominjanje, za sada.

"Dakle, na žalost partijica i njihovih "lidera", podatak da Opština Tivat ima sredstva u Atlas banci, poznat je još od ranije - budući da je saopšten putem medija prije više od godinu. Žao nam je što fikcija gospodina Božovića ne odgovara realnosti, ali činjenice su neprikosnovene. Niti su Božović i Crnogorska "otkrili" i "raskrinkali" bilo kakvu "aferu", niti, u ovom slučaju, mjesta "aferi" ima. On je "otkrio" da je Opština deponent u Atlas banci nakon što je to većina crnogorskih medija objavila, i to, kroz informaciju koju je plasirala sama Opština. I postoje podaci o tome", kazali su iz Opštine Tivat.

Naveli su i da je ono što zaista boli Božovića realizacija investicija i vidni napredak u razvoju Tivta.

"Na sreću, lako provjerljivo i uočljivo je sljedeće: u Tivtu je u proteklih 12 mjeseci realizovano više od 40 projekata ukupno vrijednih oko deset miliona eura. Pokrenuti su neki od najznačajnijih projekata za Tivat, poput izgradnje Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju, izgradnja kružnih tokova za glavni bulevar, izgradnja moderne saobraćajnice MR1, betoniranja, rekonstrukcije i sanacije lokalnih puteva, završetak rekonstrukcije i adaptacije ustanova kulture, saobraćajnica Gornje Seljanovo, rezervoar za vodu u Gradiošnici i mnogi drugi projekti. Vidna ulaganja u sportsku infrastrukturu, biće nastavljena i sportskim kompleksom na Župi, čime će Tivat, uz postojeće rekonstrukcije terena u Velikom parku i FK Arsenal, moći da ponudi sportsku infrastrukturu za takmičenja i rekreaciju najvećih sportskih timova na zavidnom nivou", piše u saopštenju.

Iz Opštine Tivat su kazali da što se tiče "prijetnji" Božovića, to nije ništa novo, te da on poteže i "prijeti" raznim institucijama već godinu i po.

"Sa druge strane, o "pravdanju svrhe svoga postojanja u Opštini i novca građana" koji su ga plaćali, biće baš kada je Božović u pitanju, i te kako riječi", zaključuje se u saošštenju Opštine Tivat.

Bonus video: