Opštinski odbor DPS: U Beranama je v.d. stanje

Oni postavljaju pitanje zašto nije izgrađena deponija i zašto se otpad odvozi na podgoričku deponiju
0 komentar(a)
DPS Berane, Foto: DPS
DPS Berane, Foto: DPS
Ažurirano: 30.03.2015. 09:23h

Beranski DPS optužio je koaliciju „Zdravo Berane“ da godina koja je prošla od lokalnih izbora predstavlja godinu v.d. stanja - v.d. u sekretarijatima, v.d. u preduzećima i v.d. obećanja.

„Ova koaliciona družina je nastavila i tokom vršenja vlasti retoriku predizbornih obećanja, kao da ta obećanja treba neko drugi da realizuje, a ne oni“ – saopšteno je iz OO DPS Berane.

Oni postavljaju pitanje zašto nije izgrađena deponija i zašto se otpad odvozi na podgoričku deponiju.

„Ova nezdrava koalicija je u proteklom periodu sa punom požrtvovanošću vršila samo partijsko zapošljavanje, o čemu u medijima govore i njihovi najbliži saradnici, a i sam predsjednik Dragoslav Šćekić saopštava da je zaposlio 30-tak partijskih ljudi, ali izostavlja dio rečenice da je taj broj na mjesečnom nivou. Jasno se vidi i zaključuje da je ova neodgovorna družina imala samo jedan izborni program: partijsko zapošljavanje“ – tvrde iz DPS.

Iz ove partije optužuju koliciju „Zdravo Berane“ da viška zaposlenih u administraciji pokušava da se riješi tako što što „pravi spiskove partijskih neistomišljenika u institucijama Opštine, želeći tom metodom i tim kriterijumom da riješi zadatak od strane Ministarstva finansija“.

„Pošto nijesu kandidovali nijedan novi kapitalni projekat imaju mogućnost da prate nekoliko višemilionskih kapitalnih projekata koje smo im ostavili u završnim fazama i time izađu iz svog zatvorenog svijeta obećanja. Neka se ova neodgovorna koaliciona družina u ovim svojim „slavljeničkim danima“ sjeti svog odnosa prema crnogorskoj zastavi i grbu dok mirno stoje, slušaju i pjevaju svojim biračima sve strofe crnogorske himne „Oj, svijetla majska zoro“! Obećali su im!“ – zaključuje se u saopštenju Opštinskog odbora DPS Berane.

Bonus video: