Optužili policajca: Vozi se po HN sa posterima DPS i SD i blati Demokrate

Demokrate su objavile i snimak na kome se vidi rasprava Lekovića sa liderom te partije Aleksom Bečićem i funkcionerima Borisom Bogdanovićem i Danilom Šaranovićem
1219 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 06.05.2017. 18:52h

Demokrate su danas optužile bivšeg komandira policije u Herceg Novom, a trenutno službenika policije u Tivtu Novaka Lekovića da protivpravno utiče na volju birača da glasaju protiv njihove izborne liste uoči sjutrašnjih izbora u Herceg Novom.

"Vijestima" je potvrđeno iz policije da je Leković službenik policije. Leković je na svom vozilu sa prednje strane i na registarskim tablicama imao oblijepljene postere Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata, a na zadnjem staklu poster "koji u vrlo negativan kontekst stavlja funkcionere Demokrata", saopšteno je iz Demokrata.

Oni tvrde da time utiče na volju birača da glasaju protiv izborne liste Demokrata. Demokrate su objavile i snimak na kome se vidi rasprava Lekovića sa liderom te partije Aleksom Bečićem i funkcionerima Borisom Bogdanovićem i Danilom Šaranovićem.

Iz policije su saopštili da im je iz Tužilaštva rečeno da nema elemenata krivičnog djela, a da će se time baviti Unutrašnja kontrola policije, jer zakon zabranjuje službenicima da se politički angažuju, i naveli da su dobile prijavu protiv Lekovića od Demokratske Crne Gore.

"Naime, poslanik Demokrata Danilo Šaranović je, u ime ove partije, danas CB Herceg Novi podnio prijavu u kojoj je navedeno da je nepoznato lice, za koje su oni kasnije došli do saznanja da se radi o policijskom službeniku N.L, pokušalo da ih spriječi u fotografisanju vozila „Jeep Pajero“ kao i u uklanjanju flajera sa ovog vozila. Poslanici ove partije su naime, kako se navodi u prijavi, primijetili ovo vozilo koje je bilo parkirano kod jednog lokala u Herceg Novom, a na kojem su se nalazila dva flajera DPS-a i jedan flajer Socijaldemokrata kao i plakat na kojem se lokalni funkcioneri Demokrata u Herceg Novom karakterišu na uvrjedljiv način odnosno kao „preletačevići“. Kada su poslanici prišli vozilu u namjeri da ga fotografišu, u tome je pokušao da ih spriječi, kako navode, muškarac u crnom odijelu. Oni su, kako su izjavili, ipak uspjeli da fotografišu vozilo i da uklone jedan od flajera. Takođe, naveli su u prijavi da imaju saznanja da se radi o N.L. te da je ovo lice upravljalo ovim vozilom u ranim jutarnjim časovima", navodi se u policijskom saopštenju.

Policija navodi da su postupili po prijavi i uzeli izjavu od Lekovića, za koga navode da je policajac na bolovanju od aprila, a daje Jeep Pajero u privatnom vlasništvu trećeg lica.

"O svemu je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom koji se izjasnio da se u postupanju N.L. radi o prekršaju iz čl.116. st.1. tač.3. Zakona o izboru odbornika i poslanika i naložio da mu se dostave spisi predmeta. Stoga će protiv policijskog službenika N.L, shodno izjašnjenju tužioca, nadležnom Sudu biti podnijeta prekršajna prijava. Direktor Uprave policije je naložio da se spisi predmeta dostave i Odjeljenju za unutrašnju kontrolu policije radi postupanja u vezi opisanog ponašanja N.L.",zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

U Herceg Novom se sjutra održavaju lokalni izbori na kojima učestvuje 12 izbornih lista.

Galerija

Bonus video: