Orlandić: Nastavlja se sijanje mržnje pojedinih neodgovornih "sveštenika"

"Jača je Crna Gora od vas, uvezenih "vikend ratnika". Vaše nam usluge ne trebaju, jer smo vidjeli kako ste 90-ih "usrećili" naše komšije iz bivše nam domovine koje ste takođe "branili", rekao je Orlandić
5203 pregleda 46 komentar(a)
Orlandić, Foto: Boris Pejović
Orlandić, Foto: Boris Pejović

Nastavlja se sijanje mržnje od pojedinih neodgovornih "sveštenika", saopštio je danas potpredsjednik Socijaldemokrata (SD) Crne Gore Mićo Orlandić.

Sveštenik Predrag Popović iz Velike Plane u Srbiji u četvrtak je ispred Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici rekao o onima koji su glasali za Zakon o slobodi vjeroispovijesti "Bolje da se nisu rodili jer će gledati sjeme kako im se zatire. Jer će se sramno govoriti ime njihovo, jer će iz bratstva i rodbine biti izbačeni, jer če se van groblja sahranjivati kao oni nečastivi koji su sami sebi život oduzeli Biće sramni."

"Ovaj posljednji, Popović, je došao iz Velike Plane da proklinje po Crnoj Gori. Naravno, i njemu će građanska Crna Gora, kao i svima onima koji propagiraju mržnju i koji manipulišu intimnim vjerskim osjećanjima, reći putuj igumane i ne brini za manastire. Jača je Crna Gora od vas, uvezenih "vikend ratnika". Vaše nam usluge ne trebaju, jer smo vidjeli kako ste 90-ih "usrećili" naše komšije iz bivše nam domovine koje ste takođe "branili", istakao je Orlandić.

On je dodao da ni Popović ni oni koji su mu aplaudirali nakon sramne izjave, da im se posveti ni sekund pažnje.

"Ali imamo obavezu da našim građankama i građanima koji na protestima iskazuju na civilizovan način svoje nezadovoljstvo još jednom ukažemo na potencijalnu opasnost da budu samo oruđe u rukama onih koji žele da ostvare nedosanjani višedecenijski san o urušavanju temeljnih vrijednosti samosvjesne, građanske, multietničke, sekularne i antifašističke Crne Gore", poručio je Orlandić.

On je kazao da građanska Crna Gora nema alternativu.

"Ovi "pripejd sveštenici" će ko zna kad više doći u našu zemlju, a mi ćemo svi zajedno bez obzira na različita mišljenja oko određenih pitanja, ostati u našoj kući Crnoj Gori da složno i drugarski gradimo njenu bolju sadašnjost i budućnost. Građanska Crna Gora, koja po nama u SD nema alternativu, je najveća vrijednost za koju smo se izborili, zbog čega ne smijemo dozvoliti nikom, nezavisno da li oblači mantiju ili odijelo da je ugrozi", zaključio je Orlandić.

Bonus video: