Osnivači tivatskog SNP-a podržali Kneževića i Bulatovića

Prema nezvaničnim informacijama, Milan Knežević bi trebalo da se u Tivtu sastane sa članovima lokalne SNP koji su stali na njegovu stranu
374 pregleda 16 komentar(a)
Predrag Bulatović, Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Predrag Bulatović, Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 01.09.2012. 10:18h

Nakon sjedenice OO SNP Tivta ozvaničeno je da u tom odboru postoji duboka podjela izmedju pristalica politike aktuelnog predsjednika SNP Srđana Milića i onih koji se zalažu za uključenje SNP u Demokratski front, a koje predvodi Milan Knežević.

Naime, grupa starih članova, bivših rukovodilaca i osnivača SNP u Tivtu predvodjena nekadašnjim predsjednicima tivatskog OO, Vasom Momčilovićem i Predragom Ivoševićem, najavila je da će pristupiti grupaciji koju predvodi Knežević i bivši lider SNP Predrag Bulatović. U toj grupi su i član GO SNP iz Tivta Mato Brguljan i bivši odbornik u SO Tivat Branislav Mirčić.

Momčilović je zajedno sa Simom Kosorićem, napustio sjednicu OO.

„Nas nekolicinja starih članova SNP ne slažemo se odlukom GO partije o samostalnom nastupu na predstojećim parlamentarnim izborima i stoga ostajemo u partijskom krilu koje predvodi Milan Knežević. Potpuno podržavamo njega i Predraga Bulatovića i njihovu orijentaciju da SNP pristupi Demokratskom frontu jer je to po nama, najefikasniji način suprostavljanja režimu na predstojećim izborima“, kazao je „Vijestima“ Vaso Momčilović. On je još 1997. prilikom cijepanja jedinstvenog DPS, bio jedini u tivatskom odboru te stranke koji je stao na stranu Momira i Predraga Bulatovića u sukobu sa Milom Djukanovićem i bio je osnivač SNP u Tivtu.

Vukasović uz koga je stao kompletan odbornički klub SNP u SO Tivat i mahom mladji članovi i funkcioneri te partije, nije želio da detaljnije komentariše spisak članova koji su navodno napustili sjednicu OO

„Iako ja trenutno formalno nisam član OO SNP u Tivtu, ni u jednoj varijanti ne mogu podržati njihovu i odluku GO stranke o samostalnom nastupu SNP na izborima 14. oktobra. Mislim da je mnogo racionalnije da idemo u Demokratski front i to sam poručio i predsjedniku Srđanu Miliću. Angažovaću sve svoje potencijale da pokušam pomoći ljudima okupljenim oko Milana Kneževića i onima u DF jer smatram da je ovo sada izvanredna prilika da udružena opozicija napokon sruši režim Mila Djukanovića koji nas je sve u crno zavio“, rekao je „Vijestima“ Predrag Ivošević.

Prema nezvaničnim informacijama, Milan Knežević bi trebalo da se u Tivtu sastane sa članovima lokalne SNP koji su stali na njegovu stranu i dogovori dalje aktivnosti u susret predizbornoj kampanji.

Sa druge strane, predsjednik OO SNP Tivat Nebojša Vukasović juče se oglasio saopštenjem za javnost u kome se ističe da su preksinoć na sjednici OO „sa jednim glasom protiv“, usvojeni zaključci po kojima „OO SNP Tivat daje punu podršku odluci Glavnog odbora SNP da se na narednim izborima nastupi samostalno imajući u vidu da je Predsjedništvo DF odbilo predlog SNP da se na predstojećim izborima nastupi u kolaiciji.“

„OO SNP Tivat izražava spremnost da se preduzmu sve neophodne aktivnosti na terenu za afirmaciju programskih ciljeva SNP kako bi se obezbijedila što veća izlaznost i podrška birača i ostvari ključni cilj SNP – smjena DPS-SDP vlasti“, stoji u zvaničnom saopštenju tivatske SNP.

Vukasović uz koga je stao kompletan odbornički klub SNP u SO Tivat i mahom mladji članovi i funkcioneri te partije, nije želio da detaljnije komentariše spisak članova koji su navodno napustili sjednicu OO.

„U tim dezinformacijama najviše je imena lica koja su već duže vrijeme pasivizirala svoj angažman u SNP. Neke od pomenutih sam jutros kontaktirao i oni su bili veoma iznenadjeni da se njihova imena pominju u tom kontekstu", kazao je „Vijestima“ Vukasović.

Bonus video: