Oštećeni bilbordi Hrvatskog nacionalnog savjeta

"Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore će svoju aktivnost nastaviti priprmljenom strategijom, koristeći i druge medije kako bi pozvali svoje sunarodnike da se slobodo izjasne bez straha."
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.03.2011. 16:44h

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore pozvalo je svoje sunarodnIKE koji žive u Crnoj Gori da se bez straha i slobodno izjasne kao Hrvati na predstojećem Popisu stnovništva kako bi očuvali svoj identitet.

Bilbordi u Baru i Tivtu, sa sloganom “HRVATI SMO“ “GOVORIMO HRVATSKI“ su oštećeni iste noći kada su stavljeni, što je, poručuju iz HNV-a, "jasna poruka putem bilborda postavljena u svim gradovima Crne Gore u kojima žive Hrvati", prenosi radio Dux.

" Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore će svoju aktivnost nastaviti priprmljenom strategijom, koristeći i druge medije kako bi pozvali svoje sunarodnike da se slobodo izjasne bez straha" , rekao je predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Miroslav Franović.

Premijer Crne Gore Igor Lukišić gostujući na državnom radiju kazao je da predstojeći popis za njega predstavlja ozbiljno statističko istraživanje te da da svi građani trebaju da se slobodno izraze o svim pitanjima ali nažalost dolazi do zloupotrebe i poltizacije.

Prema popisu iz 2003 godine u Crnoj Gori kao Hrvati izjasnilo se 7062 stanovnika sto čini 1,05 procenata od ukupnog broja stanovnika.

Prema poslednjem popisu Hrvata u Tivtu je 2761 u Kotoru 1842, Herceg-Novi 831, Podgorici 734, Baru 268, Nikšiću 139.

Bonus video: