Oštro u Tuzima: Čunmuljaj i Krkanović krenuli jedan na drugog

Čunmuljaj je kazao i da se Krkanović i Vučelić dogovaraju koliko se radi u Tuzima
261 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2012. 18:53h

Odbornici u Skupštini Gradske opštine Tuzi Smailj Čunmuljaj (Građanska inicijativa) i Naser Krkanović (Demokratska partija socijalista), razmijenili su psovke i krenuli da se fizički sukobe tokom sjednice.

Tokom rasprave o finansijskom rebalansu za 2012. i prijedlogu finansijskog plana za 2013. godinu, Čunmuljaj je kazao Krkanoviću, koji je i koordinator za Malesiju u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu Glavnog grada, da je sistem izgrađen tako da "neko dobije sve, a neko ništa", te da se on dogovara sa zamjenikom gradonačelika Vladanom Vučelićem po pitanju operative.

Čunmuljaj je kazao i da se Krkanović i Vučelić dogovaraju koliko se radi u Tuzima, i da je Krkanoviću mjesto u Sekretarijatu za komunalne poslove i saobraćaj, a ne u lokalnoj samoupravi.

Nakon toga odbornici su razmijenili psovke, i krenuli jedan na drugog, ali su ih ostali prisutni spriječili.

Odbornik Naser Krkanović bio je vinovnik sukoba u oktobru, pred parlamentarne izbore, kada se potukao sa Željkom Milićem iz SNP-a u pauzi sjednice.

Tuči, koja se dogodila u holu zgrade Gradske opštine Tuzi, prethodila je žučna rasprava na zasjedanju, tokom koje je Milić DPS i Demokratsku uniju Albanaca DUA optužio da dijele konzerve građanima uoči parlamentarnih izbora.

Tuči je prethodila polemika vođena u sali nakon što je Krkanović rekao Miliću "treba li ti konzervi koje voliš i đe da ti ih donesem". Nakon toga Milić je Krkanovića gađao stolicom, a potom je došlo do tuče.

Odbornici Skupštine GO Tuzi su sa 13 glasova za i pet protiv, usvojili rebalans budžeta za 2012. i prijedlog budžeta za 2013. godinu.

Budžet Gradske opštine Tuzi za 2012. godinu, po rebalansu iznosi 1.645.360 eura, što je u odnosu na 2.793.000 eura, koliko je bilo planirano, manje za 1.148.440 eura ili 41.10 odsto.

Odbornik Građanske inicijative Vaselj Siništaj kazao je da je razočaran prijedlogom finansijskog plana za 2013. godinu kao i realizacijom ranijih finansijskih planova ranijih godina.

"Neko mora da snosi odgovornost za situaciju u Malesiji gdje budžet umanjen za 41 odsto dok je u Glavnom gradu umanjen za 14 odsto. U finansijskom planu piše da je vodovod za južnu Malesiju završen, a građani nisu vidjeli ni otavranje kanala a kamoli cijevi. Treba da usvojimo plan u kojem piše da je 750.000 eura potrošeno na vodovod za južnu Malesiju u 2012. godini. Prošle godine je utrošeno milion, a ranijih godina četiri miliona što je ukupno približno sedam miliona. Kada dođemo u salu da usvajamo budžete ne znamo gdje je otišao novac koji je namjinjen za projekte koji su navedeni", rekao je Siništaj.

"Poslova koji se navode u planovima nema nigdje i to je fenomen, a prijedlog budžeta za 2013. je poražavajuće mali"

On je kazao da se u Gradskoj opštini Tuzi peru pare iz Glavnog grada, jer niko ne zna gdje je otišlo 1.600.000 eura koliko se investiralo u 2012. godini.

"Poslova koji se navode u planovima nema nigdje i to je fenomen, a prijedlog budžeta za 2013. je poražavajuće mali. Pitanje je da li mi treba da radimo sa ovim kapitalom i sa dosadašnjim rezultatima", rekao je Siništaj.

Muhamed Đokaj iz Liste za Tuzi kazao je da se vladajuća koalicija u Tuzima ne pita ništa i da se Glavni grad igra "mačke i miša".

"Ko će preuzeti odgovornost da se u Malesiji ne realizuju projekti i zašto je prihvatati kada se u Glavnom gradu sve odlučuje što se tiče Malesije", kazao je Đokaj.

Predsjednik GO Tuzi Frano Ljuljđuraj kazao je da se vladajuća koalicija ne raduje što je postignuto ni šta treba da se radi.

"Naredna godina biće uspješna za GO Tuzi i nadam se za sve opštine u Crnoj Gori, a u 2014. godini se nadam da nećemo raspravljati u finansisjkom planu nego o budžetu", rekao je Ljuljđuraj, aludirajući da će Tuzi biti do tada Opština.

Skupštini Gradske opštine Tuzi su stigli odgovori iz Glavnog grada da nema zakonskih prepreka za održavanje konsultativnog referenduma u toj Gradskoj opštini.

Galerija

Bonus video: