Otpor beznađu: Građani isključeni iz politike i ekonomije

Krivokapić smatra da se izglasavanjem ovakvih zakona ne zastupaju interesi građana
91 pregleda 3 komentar(a)
Miloš Krivokapić, Foto: Otpor beznađu
Miloš Krivokapić, Foto: Otpor beznađu
Ažurirano: 30.07.2016. 14:29h

Jučerašnje skupštinsko zasjedanje je pokazalo da su građani isključeni iz ekonomije, ali i iz politike, smatra Miloš Krivokapić iz Otpora beznađu..

"Nije izglasan Zakon o konverziji kredita iz švajcarskih franaka u eure, koji bi pomoglo oporavku građana koji su uzimali ove dugoročne kredite za rješavanje stambenog pitanja. Da je ovaj zakon prošao, građani bi raspolagali sa više novca, oslobodili bi se brže hipoteke , a ni banke ne bi bile oštećene, jer je ukupna kamata koju su zaradile po osnovu ovih kredita ionako ogromna. Sa druge strane, usvojen je predlog odluke o novom akcionarskom ugovoru između države i italijanske kompanije A2A kojim je ovoj kompaniji omogućeno da proda svoj udio vlasništva bez saglasnosti države trećem licu. Tim činom, Vlada se odrekla energetske suverenosti koja je sada predata strancima", navodi se u saopštenju Krivokapića.

On dodaje da se izglasavanjem ovakvih zakona ne zastupaju interesi građana.

"Zbog toga, Otpor Beznađu smatra da je ovo posljednji momenat za objedinjavanje kompletne opozicije. Jedino stvaranje jedinstvene opozicione liste može da dovede do smjenjivosti vlasti kako bi interesi građana bili zastupljeni."

Bonus video: