Otvorena kancelarija Biram Bar: Nećemo ići u Podgoricu po mišljenje

"Sa samo pet odbornika u SO znamo da možemo uticati da se makar čuje za njihove probleme, ukoliko ne možemo da im pomognemo. A trudićemo se da pomognemo koliko god možemo jer to i jeste razlog zašto postojimo.Na kraju-održao sam svoja dva osnovna obećanja u kampanji-nisam promjenio broj telefona i nisam oslabio"
281 pregleda 2 komentar(a)
Biram Bar, Foto: Radomir Petrić
Biram Bar, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 29.11.2018. 14:12h

Najmlađa barska politička partija “Biram Bar”, članica lokalne vladajuće koalicije, danas je zvanično otvorila svoje stranačke kancelarije u zgradi političkih partija. Predsjednik partije i potpredsjednik Opštine Bar Radomir Novaković Cakan zvanicama i članovima partije na svečanom otvaranju je podsjetio da je od okupljanja građana pod nazivom “Biram Bar” protekla godina “koja je iz našeg ugla bila dugačka, aktivna i uspješna”.

"Kada smo znali da su izbori tu – prihvatio sam da budem nosilac liste i rekao svima principe sa kojima ulazimo u kampanju-nećemo ići u Podgoricu po svoje mišljenje već ćemo razgovarati sa sugrađanima i bićemo njihov glas ukoliko dobijemo njihovo povjerenje, i nećemo raditi negativnu kampanju iako smo bili svjesni da ćemo biti mnogima trn u oku. Nema srećnijeg od mene što nismo pali na prvom ispitu – izgradnji vrtića. Izašli smo među sugrađane i pitali ih šta misle. Kakav smo odgovor dobili od njih – tako smo i glasali. Tako je bilo tada i tako će ostati u sledeće 4 godine jer politika mora da bude u službi građana, a ne da bude obrnuto", poručio je Novaković.

On je dodao da ova kancelarija neće biti mjesto “dugih i beskorisnih partijskih sastanaka” već mjesto prijema građane Bara koji imaju neku muku.

"Sa samo pet odbornika u SO znamo da možemo uticati da se makar čuje za njihove probleme, ukoliko ne možemo da im pomognemo. A trudićemo se da pomognemo koliko god možemo jer to i jeste razlog zašto postojimo.Na kraju-održao sam svoja dva osnovna obećanja u kampanji-nisam promjenio broj telefona i nisam oslabio, mada su svi izgledi da ću ovo drugo morati da prekršim i nadam se da će mi Barani oprostiti", zaključio je Novaković.

On je potom uručio prve članske karte “Bira m Bar”, navodeći da sve nose broj 001, te da ih prvi dobijaju oni koji su u kampanji bili najangažovaniji- Adnan Doa Alomerović, Ervin Peričić, Mijo Babović, Isa Drejić, Labud Lončar i Ferida Peročević.

Odbornica “Biram Bar” u SO Bar mr Irina Dabović istakla je da sama riječ kancelarija lako može da asocira na “birokratiju, sporost, gomile papira, beskrajne sastanke”, ali, “za našu bit, najprimjerenija je ona definicija koja kancelariju određuje kao prostor za rad".

"Zato je ovo prostor koji će biti otvoren svim građanima Bara. Dobrodošli su svi Barani koji imaju probleme, ali i svi oni koji mogu ponuditi rješenje. Obećavam da će ova kancelarija biti samo ona osnovna i neophodna logistička tačka i da se nikada od građana nećemo sakriti iza vrata formalnosti i gomile procedura. Bićemo i dalje ono što smo bili od samog početka- prijatelji i sugrađani koji iznad svega vole svoj grad. Posebno hvala svim onim građanima Bara koji su na izborima prepoznali vrijednosti, energiju i kvalitet koje “Biram Bar generiše”, jer je taj rezultat između ostalog nametnuo i potrebu organizacije ovog prostora, a odgovornost i ozbiljnost, hrabrost i vizija da se ide naprijed- nešto su što “Biram Bar” podrazumjeva", dodala je Dabović.

Na otvaranju su bili i predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, potpredsjednica Tanja Spičanović, sekretar SO Bar Aleksandra Grabež, šefovi odborničkih klubova DPS i SD Branka Nikezić I Stefan Šušter.

Bonus video: