Pajović: 16. oktobra se bogataši na vlasti mogu zamijeniti bogatašima iz opozicije

"Glas za opoziciju je glas za anarhiju, povratak deset godina unazad i glas protiv evropske Crne Gore. Ne glasajte ih jer nam takvi ne mogu biti partneri"
148 pregleda 88 komentar(a)
Ažurirano: 26.09.2016. 20:16h

Lider Pozitivne Darko Pajović predočio je večeras na predizbornoj tribini na Žabljaku da se 16. oktobra „bogataši na vlasti mogu zamijeniti bogatašima iz opozicije“.

"Glas za opoziciju je glas za anarhiju, povratak deset godina unazad i glas protiv evropske Crne Gore. Ne glasajte ih jer nam takvi ne mogu biti partneri. Ako glasate ove koji su na vlasti, to su oni koji su mnogo puta dolazili i obećavali. Glas za njih-ne mijenja se ništa kada su u pitanju vaši novčanici. Neće biti promjena u ekonomskoj politici, a to znači nastavak neoliberalnog koncepta. Nećemo vratiti srednju klasu a oni koji nemaju biće u još lošijoj poziciji. Kada je u pitanju spoljna politika koju vlast vodi, nemamo problema da sarađujemo ali tražimo da se neoliberalnoj ekonomiji kaže zbogom. Primjer toga su devastirani i ruinirani hotelski kapaciteti na Žabljaku. Samo tražimo iste uslove za sve zadovoljne građane i mnogo snažnije učešće države u poljoprivredi i stočarstvu-, kazao je Pajović i istakao da je Pozitivnoj u fokusu vraćanje solidarnosti i socijalne pravde među ljudima, što smo imali a od nas preuzele danas najrazvijenije evropske zemlje.

Azra Jasavić je stavila znak jednakosti između ljubavi i politike i proručila prisutnima u Sali Opštine Žabljak da će na taj način pobijediti na izborima i da političke protivnikle treba tome naučiti.

"Nije dobro da mladi odlaze sa Žabljaka a ne mogu ostati jer nema radnih mjesta. Politika je i djelo a ovdje treba razvijati poljoprivredu, turizam i sve što je vezano za energetske potenicjale. Subvencije se u poljoprivredi daju samo onima koji glasaju za vlast i to mora da se mijenja. Od žabljačke poljoprivrede treba napraviti organsku priču jer ovaj kraj ima najbolje potencijale. Ne smijemo tolerisati devastirane turističke objekte kakvih je na Žabljaku mnogo. Šumarstvo se više neće zloupotrebljavati kao što je to činila SDP i mora se zaustaviti pohara vašeg „zelenog blaga“ a koncesije se moraju koristiti mnogo kvalitetnije" kazala je Jasavić.

Kandidat za poslanika i predsjednik Opštinskog odbora Pozitivne Mirčeta Tomčić utvrdio je da je dosadašnji odnos prema Žabljaku bio više nego maćehinski i da su porazni rezultati privatizacija zaustavili razvoj Žabljaka. Prisutnima su se obratili i kandidati za poslanike Slaven Jovanović i Željko Ćosović.

Galerija

Bonus video: