Pajović: Članstvo u NATO je potvrda da se država kreće u pravom pravcu

„Podrška države u regionu, susjeda, predstavlja važnu legitimaciju napretka u integrativnim procesima“, naglasio je Pajović
35 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Skupština Crne Gore
Darko Pajović, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 04.10.2016. 19:01h

Članstvo u NATO potvrda je da se Crna Gora kreće u dobrom pravcu, i da je pokrenula sveobuhvatne društvene refome, ocijenio je predsjednik parlamenta Darko Pajović u obraćanju rumunskom Senatu.

Senat Rumunije danas je jednoglasno ratifikovao Protokol o pristupanju Crne Gore NATO-u.

Kako je saopšteno iz Pajovićevog kabineta, on je drugi strani državnik u istoriji Senata koji je pozvan da se obrati članovima te institucije.

Pajović je zahvalio senatorima zbog činjenice da je, i pored guste unutrašnje agende, pitanje ratifikacije Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u postavljen visoko na listi prioriteta rumunskog parlamenta.

„Podrška države u regionu, susjeda, predstavlja važnu legitimaciju napretka u integrativnim procesima“, naglasio je Pajović.

On je kazao da je članstvo u NATO istorijski, kulturološki i civilizacijski iskorak za Crnu Goru, jer predstavlja čvrstu potvrdu njenog opredjeljenja da pripada sistemu vrijednosti koji baštine države okupljene u evroatlantskoj zajednici i Evropskoj uniji.

„Samim tim, članstvo u NATO je potvrda da se država kreće u pravom pravcu, da smo pokrenuli sprovođenje sveobuhvatnih društvenih refomi, posebno u oblasti vladavine prava i jačanju institucija“, zaključio je Pajović.

Senator Titus Korlacean iz Odbora za spoljnu politiku je, kako se navodi u saopštenju, potvrdio izvrsne bilateralne odnose i jaku podršku koju Rumunija pruža Crnoj Gori kroz ratifikaciju Protokola.

„Senator je čestitao Crnoj Gori na snažnoj političkoj volji da pristupi evroatlanskoj porodici“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: