Pajović: Izvinjavamo se Budvanima zbog političke ološi koje smo stavili na listu 2012.

„Našoj državi je, nakon 27 godina eksperimenta zvanog neoliberalna ekonomija, potreban snažan zaokret. Taj zaokret vam neće donijeti tranzicioni bogataši iz opozicije ili politički prevaranti koji su 18 godina sijali maglu navodno zalažući se za socijalnu pravdu, a neće ni oni koji su 27 godina na vlasti“, naglasio je Pajović
76 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Darko Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 05.10.2016. 11:12h

Crnoj Gori su neophodne promjene i snažan ekonomski zaokret, koji joj ne mogu donijeti tranzicioni bogataši i politički prevaranti, poručio je lider Pozitivne Darko Pajović na tribini u Budvi.

„Našoj državi je, nakon 27 godina eksperimenta zvanog neoliberalna ekonomija, potreban snažan zaokret. Taj zaokret vam neće donijeti tranzicioni bogataši iz opozicije ili politički prevaranti koji su 18 godina sijali maglu navodno zalažući se za socijalnu pravdu, a neće ni oni koji su 27 godina na vlasti“, naglasio je Pajović.

On je kazao da je glas za Pozitivnu ujedno glas za državu CG, ali i za nužne i neophodne političke promjene.

Prema njegovim riječima, Pozitivnu su prethodne četiri godine „tukli sa svih strana, ali najjače je bilo u Budvi“.

„U Budvi su nam kupovali odbornike koji nijesu bili dostojni liste Pozitivne. Pogriješili smo, priznajemo to i izvinjavamo se građanima Budve zbog političke ološi koju smo stavili na listu 2012. godine“, kazao je Pajović, dodajući da je siguran u dobar izborni rezultat stranke u tom gradu na predstojećim izborima.

Pajović je naglasio da se ne smije dozvoliti da Demokratska partija socijalista ima apsolutnu vlast, jer je Budva najbolji primjer šta takva vlast donosi.

On je ponovio da je Pozitivna 27. januara sačuvala državu, i da nijedan glas za tu stranku nije „bačen glas“.

„Nešto što je za državu ne može biti bačeno. Ako su njima bacani glasovi i ako im je ukazivano povjerenje koje kasnije nijesu na dostojan način opravdali, onda neka se manu Pozitivne. Bolje za njih, jer ako nam to nijesu rekli 27. januara, nema potrebe da nam to govore ni u oktobru“, poručio je Pajović.

On je rekao da je Pozitivna korektor, vjesnik promjena, i da zato DPS ne smije imati apsolutnu vlast.

Kako je naveo, neki drugi koji najavljuju da će da koriguju nešto u vlasti i da će čuda da naprave, „to su oni što su bili nekad u vlasti, ušli sa trafikama, a prešli na pekare pa završili sa milionima i hotelima na vašoj prelijepoj rivijeri“.

„I ništa im u ovoj državi ne valja, samo valjaju njihovi hoteli, njihovi milioni i njihovi poslovi“, dodao je Pajović.

Tu su, kako je naveo, i drugi „korektori“ kojima je malo bilo 18 godina u vlasti da nešto koriguju, pa su to odlučili da urade u zadnjih deset dana.

„Zadnjih deset dana od njih imamo povike da sve plate idu gore. Znate, 18 godina je ipak bio za njih prekratak period da bi onako potpunu političku misao stavili na sto. Zato su Socijaldemokratska partija i URA obični politički prevaranti, i najveće prevare predstojećih izbora, i to treba jasno reći“, kazao je Pajović.

On je rekao da je istina da Pozitivna nikada nije pomenula Svetozara Marovića jer ga je, kako je kazao, napadala je bio politički jak, a sada to prepušta „onima koji mu nijesu izlazili iz kancelarija i kojima je omogućavao razne privilegije“.

„To je jedna velika istina. Napadali smo ga kad je bio politički jak, znamo koja je njegova odgovornost u prethodnom periodu kada je u pitanju Pozitivna. Ali, ja sam Crmničanin, Crnogorac, ja nijesam politička hijena i nemam namjeru nikoga da napadam ko nije jak“, poručio je Pajović.

To, kako je naveo, ostavlja slabićima koji nijesu izlazili iz Marovićevih kancelarija.

„Zahvaljujući njemu su bili šlepani godinama od premijera Đukanovića, njima je omogućavao zakupe i raznorazne stvari po budvanskoj rivijeri. Zahvaljujući njemu šlepao ih je DPS desetine godina u vlasti, a ovi treći mu nijesu izlazili iz kabineta ne bi li kako zakučili koju budvansku plažu. Mi nijesmo političke hijene, mi smo ljudi, pa onda političari, i to neka svima bude jasno“, naglasio je Pajović.

On je rekao da se nada da je riješio „jednu misteriju“.

„Pošto su mi kačili da sam rođak sa nekim, da sam ne znam šta. Ne, ovo je u pitanju. Zato mislim da treba svi da držimo do časti i poštenja, onaj ko je pogriješio znaće kako i šta ubuduće, i znaće ova država šta da uradi sa svima koji griješe“, dodao je Pajović.

On je naglasio da je Pozitivna jedina stranka koja nudi državu socijalne pravde, državu solidarnosti.

„Imamo tranzicione bogataše koji bi samo voljeli da sjednu na stolicu ne bi li kako multiplikovali svoje bogastvo, jer im je malo svega tri hotela, devet vila, 12 stanova i svega ostalog. Dosta je toga, 16. oktobra moramo svi na biralište, 16. oktobra moramo da zaokružimo broj pet“, istakao je Pajović.

On je kazao da građani 16. oktobra treba da podrže one koji su spremni da mijenjaju državu Crnu Goru, i da je pred njima vrlo čist izbor.

„Glas za Pozitivnu je glas za državu. Mi nikad nećemo prodati Crnu Goru, izdati je i okrenuti joj leđa, ko god bio na vlasti“, poručio je Pajović.

Bonus video: