Pajović kritikuje vlast: Do 2006. nisu znali kako izgleda zastava

“Cetinjani su ih naučili šta je država, kako nam izgleda zastava i himna zvuči"
75 pregleda 35 komentar(a)
Ažurirano: 02.10.2012. 21:00h

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović optužio je predstavnike aktuelne vlasti da ljubav prema Crnoj Gori koriste za lično bogaćenje. On je na promotivnoj tribini u hotelu “Grand” na Cetinju kazao da će se problem organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori riješiti tek kada se promjeni vlast.

“Nikada nijesu znali kako se voli država, jer oni misle da se ta ljubav mjeri debljinom njihovih takulina”, kazao je Pajović.

Praćen skandiranjem “E viva Montenegro” lider Pozitivne optužio je vladajuću koaliciju da ne poštuje državne simbole i da ih koristi za politička potkusurivanja.

“Neka vide kako izgleda crnogorski bajak, koji bi oni da mijenjanju svaka tri mjeseca kad im dođe politička prilika. Nećemo vam dozvoliti da se igrate sa crnogorskim državnim simbolima”, poručio je Pajović.

Aludirajući na Đukanovićevu saradnju sa Miloševićem, Pajović je kazao da čelnici DPS-a do 2006. godine nijesu znali kako izgledaju crnogorski državni simboli.

“Cetinjani su ih naučili šta je država, kako nam izgleda zastava i himna zvuči”.

On je ponovio da Pozitivna neće sarađivati sa nesposobnom vlašću i opozicijom koja za 23 godine nije uspjela da promjeni stanje u zemlji. Ponovio je i da se u Pozitivnoj ne opterećuiju procentima, navodeći da je siguran da će na izborima valorizovati ogromnu podršku građana.

Pajović se zahvalio Cetinjanima što su 90-tih održavali ideju građanske Crne Gore i suprostavljali se nacionalizmu, ali i partijama koje su to činile od početka 90-tih do 2003. godine.

Jasavić: Branili ste čojstvo i junaštvo

Ističući da Cetinje “može bez vode ali ne i bez slobode” funkcinerka Pozitivne Azra Jasavić kazala je da je taj grad sačuvao ideju građanske Crne Gore i branio ono što su drugi napadali.

“Hvala vam u ime Sarajeva, Dubrovnika, Vukovara i Srebrenice. Branili ste crnogrosko čojstvo i junaštvo i branili moje pravo da postojim”, kazala je Jasavić.

Galerija

Bonus video: