Pajović: Ne vraćamo se u prošlost da bi sijali mržnju i razlike

Pajović je rekao da Pozitivna Crna Gora smatra da neoliberalnu ekonomiju treba da promijeniti jer je poharala državu Crnu Goru u prethodnih 27. godina
53 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Darko Pajović, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 25.09.2016. 11:17h

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović poručio je u razgovoru sa mladima sa Cetinja na Orlovom kršu poručio da 16. oktobra "biramo između budućnosti i prošlosti" i pozvao mlade da sami na izborima odaberu svoj put u budućnost.

"Želim da vas pozdravim sa ovog prelijepog mjesta. Krenuli smo u kampanju snažno, jer volimo Crnu Goru. Ovdje smo da se prisjetimo istorije, ali se ne vraćamo u prošlost da bi sijali mržnju i razlike. Naprotiv, mi se prisjećamo prošlosti da bi znali kako da idemo naprijed, a nema boljeg mjesta od samog Cetinja", naveo je Pajović

"Ovdje je donijet zakonik Danila I, koji je još tada uredio odnose u našoj zemlji, i zapisao nešto, što je ogromna vrijednost Crne Gore, a to je jednakost. Pravo na jednakost, pravo na život, pravo na imovinu, pravo na slobodu, i dragi prijatelji, pravo na čast", izjavio je Pajović.

Pajović je rekao da Pozitivna Crna Gora smatra da neoliberalnu ekonomiju treba da promijeniti jer je poharala državu Crnu Goru u prethodnih 27. godina.

"Znam da će vam mnogi reći da vam je GDP visok, da imamo velike investicije, da gradimo, da radimo, ali ću vam isto tako reći da je neoliberalna ekonomija učinila da danas imamo manje u svojim kućnim budžetima nego što smo imali. I moramo da stavimo tačku, jer ne može se ići naprijed sa konceptom koji ekonomski urušava našu državu, a neoliberalna ekonomija to jeste. Zato postoji jasan koncept koji se zove koncept solidarnosti i socijalne pravde i to nije novi izum. To postoji u svim pristojnim državama, to nam je blisko. Samo želimo da ova zemlja, nakon 16. oktobra krene putevima solidarnosti, da ne okrećemo glavu od onih koji ne mogu ili nemaju, jer ne možemo se svi obogatiti. Neoliberalna ekonomija kaže, da svi idemo na tržiste i da se svi obogatimo, ali i da se bogati dodatno bogate. Ne mogu svi da budu bogati ali svi moraju da žive pristojno od svog poštenog rada. Da li treba da budemo prepušteni sami sebi? Čija je odgovornost za one koji ne mogu ili nemaju ili ne znaju da se obogate? Da li i to treba da riješi slobodno tržište, ili država treba da se uključi? Mi vjerujemo da država treba i mora da se uključi jer je to Evropa i evropska vrijednost jer to donosi prosperitet i bolju budućnost.I zato 16. oktobra biramo između prošlosti i budućnosti između neoliberalne ekonomije ili solidarnosti i socijalne pravde."

Bonus video: