Pajović: Neki funkcioneri su sa plaže pozivali građane da ne glasaju za Pozitivnu

"Biće održane i sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora, nakon završenih konsultacija sa opštinskim odborima, i vjerujem da će se to desiti sljedeće sedmice", rekao je Pajović
51 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2014. 19:20h

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović kazao je da je i dalje legitiman predsjednik svoje partije i najavio je da bi sjednica Glavnog odbora, na kojoj bi trebalo da se razmatra inicijativa za njegovu smjenu, mogla da bude održana iduće sedmice.

On je optužio funkcionere Pozitivne koji se zalažu za njegovu smjenu da nijesu učestvovali u kampanji za podgoričke izbore, i da su radili protiv stranke, prenosi portal RTCG.

On je, komentarišući ocjene dijela funkcionera njegove stranke, koju su mu predložili da se vrati u SDP, rekao da nije sklon tim prelascima, već da je to sklonost onih koju mu to sugerišu.

Upitan da li je spreman da provjeri svoj legitimitet u stranci, Pajović je rekao da je to tražio na sjednici Glavnog odbora krajem jula.

"Postoje procedure i moraju se poštovati, a oni nalažu da se o smjeni predsjednika moraju pitati članovi partije", rekao je Pajović gostujući u emisiji "U centar" na TVCG1.

Prema njegovim riječima, ne postoji nijedna sjednica koja je tražena a da nije zakazana.

"Biće održane i sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora, nakon završenih konsultacija sa opštinskim odborima, i vjerujem da će se to desiti sljedeće sedmice", naveo je Pajović.

Komentarišući mogućnost podjele njegove stranke na dvije partije, Pajović je ponovio da Pozitivna nije imala potrebe za raskolom u stranci.

"Sa određenom grupom ljudi teško da možemo funkcionisati u jednoj stranci. Moguće je ipak da dođe i do scenarija da se formira nova stranka", kazao je on.

Pajović je rekao da ga podržavaju dvije trećine članova poslaničkog kluba, kao i opštinskih odbora.

"Moji oponenti nemaju većinu u Glavnom odboru, a mogli smo sve da završimo bez medijske pompe", dodao je on.

Lider Pozitivne vjeruje da će se priča o njegovoj smjeni završiti na Glavnom odboru. Sukob u stranci, kaže Pajović, nastao je nakon izbora u Podgorici, kada je, kako navodi, počela nelegitimna inicijativa za njegovu smjenu.

On je dodao da je pogriješio u odabiru saradnika, misleći na kolege iz stranke koji traže njegove smjenu.

"Nakon izbora u Podgorici sam najavio rezove u stranci. Sve što se kasnije dešavalo proizilazi iz toga, ne krijem da ta grupa koja traži moju smjenu nije dala nikakav doprinos na tim izborima. Dok su naši aktivisti radili na terenu neki funkcioneri su odmarali na obalama Egejskog mora i pozivali građane da glasaju za druge partije", rekao je on.

Pajović je rekao da njegove protivnike u stranci podržava Nezavisni dnevnik Vijesti.

"Niko nema pravo, bez obzira na zasluge u Crnoj Gori, da odlučuje ko će biti predsjednik a ko potpredsjednik u Pozitivnoj", dodao je on.

Komentarišući optužbe da je on proslijedio medijima inicijativu za njegovu smjenu, Pajović je kazao da ne vidi logiku u tim tvrdnjama. On je kazao da nakon sjednice Glavnog odbora želi da osvježi Pozitivnu novim licima.

"Želimo da se vratimo kao autentična opoziciona stranka", rekao je Pajović.

Upitan ko je ključni krivac za propast pregovora koalicije Evropsko lice Podgorice sa opozicijom o formiranju vlasti, Pajović je rekao da je Pozitivna od početka bila jasna sa kim želi u koaliciju.

"Mislim da smo građanima jasno rekli da klasičnih koalicija neće biti, već manjinske podrške", dodao je on.

Pajović je kazao da odluka o koaliciji sa SDP-om donešena u Pozitivnoj gotovo jednoglasno.

"Jedino je potpredsjednica Azra Jasavić imala rezervi o tome, a iako je bila protiv koalicije, u kampanji je izginula. To se zove partija i demokratija", naveo je on.

Bonus video: