Pajović: Nikada više u Crnoj Gori nećemo imati apsolutnu vlast

On je na pres konferenciji nakon objavljivanja preliminarnih rezultata poručio da politička scena u Crnoj Gori zahvaljujući Pozitivnoj nikada više neće biti ista
21 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2012. 22:25h

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović ocijenio je da je ta partija postigla veliki uspjeh i da je “jedini dobitnik na jučerašnjim izborima”.

“Nikada više u Crnoj Gori nećemo imati apsolutnu vlast onih koji su vladali u prethodne 23 godine i to je jedan izuzetno veliki uspjeh”, dodao je Pajović.

On je na pres konferenciji nakon objavljivanja preliminarnih rezultata poručio da politička scena u Crnoj Gori zahvaljujući Pozitivnoj nikada više neće biti ista.

“Odavde mogu da obećam da nijedan glas koji smo dobili na ovim izborima, bilo lokalnim ili državnim, neće biti iznevjereni”, kazao je lider Pozitivne.

Uz čestitke građanima Crne Gore, političkim konkurentima i biračima koji su glasali za Pozitivne, Pajović je poručio da su svi “ostali mandate dobili nekim prekompozicijama mandate dok je svaki mandat te partije dobijem udarničkim radom i teškim naporom”.

Prema Pajovićevoj ocjeni, Pozitivna je u Nikšiću, Budvi i Kotoru postigla “sjajne rezultate”

“Sam podatak da smo u prethodnom sazivu imali 48 mandata vladajuće partije, a da danas ima 399 jeste veliki uspjeh koji smo obećali građanima Crne Gore i ispunili”, kazao je Pajović i dodao: “slazna putanja koja je najavljena samo ovim izborima apsolutno će se nastaviti”.

Prema Pajovićevoj ocjeni, Pozitivna je u Nikšiću, Budvi i Kotoru postigla “sjajne rezultate”.

“Trebamo imati na umu da smo formirani prije nešto više četiri mjeseca i da smo ogromnom energijom, entuzijazmom došli do nečega što se zove stvaranje nove ere u političkoj istoriji Crne Gore”, kazao je on.

Upitan da li će Pozitivna Crna Gora ući u koaliciju sa DF, SNP ili manjinskim stranka i formirati manjinsku vladu, Pajović je kazao: “Razumjećete da je prva naša izborna noć i da bismo da osjetimo osjećaj prve izborne radosti. Tako da ćemo o tome razmišljati nakon sjutrašnjeg dana”.

Perić: Od večeras neobilazni faktor

Politički direktor Pozitivne Crne Gore Srđan Perić kazao je da ta partija vjeruje da će večeras postati nezaobilazan politički faktor.

Perić je saopštio da je ta partija ima 543 delegata na 472 biračka mjesta i na osnovu uzorka od 40 odsto osvojila 8, 9 odsto na parlamentarnim izborima, što znači da ima 7 sigurnih mandata i da se bori za osmi.

U Kotoru su na uzorku od 20 odsto došli do rezulatata po kojima je Pozitivna osvojila 9, 8 odsto, dok je u Nikšiću osvojila 11, 5 odnosno 3 mandata.

Konačni rezultati iz Nikšića su, kazao je Perić, i dalje nepoznati, a preliminarni pokazuju da je Pozitivna osvojila 12,1 odnosno 5 mandata.

"Imamo dovoljno razloga za zadovoljstvo jer smo osvojili mandate i na parlamentarnom i na lokalnom nivou", kazao je Perić.

Perić je istakao da je tokom izbornog dana bilo nepravilnost, ali još uvijek nije želio da precizira koje vrste i u kom obimu.

"Sam dan je počeo time da su naši opunomoćeni predstavnici u opštinama i u biračkim odborima tretirani kao posmatrači, a ne kao predstavnici".

"Razlika je bitna u stepenu nadležnosti tako da značajan broj naših predstavnika nije prisustvovao pečaćenju I potpisivanju početnog zapisnika", kazao je Perić i dodao da je njihov predstavnik na biračkom mjestu u Beranama je imao prijetnje koje su procesuirali.

Prema riječima političkog direktora Pozitivne bio je određen broj listića sa nijansama iste boje, istim serijskim brojem, kao agitovanja na biračkom mjestu u Budvi.

Galerija

Bonus video: