Pajović: Samostalni nastup ne razjedinjuje opozicionu energiju

"Pošto su naše uvažene kolege već odlučile da neće bojkovati lokalne izbore, tako smo i mi donijeli odluku"
28 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2013. 15:04h

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović kazao je da je su odluku o učešću na lokalnim izborima u Nikšiću i Andrijevicu donijeli nakon što su kolege iz ostalih opozicionih partija odlučile da ne bojkotuju ponovljene izbore u tim opštinama i tako ih doveli pred svršen čin.

On je ocijenio da samostalan izlazak Pozitivne neće doprinijeti razjedinjavanju opozicione energije, što je dokazano na oktobarskim parlamentarnim izborima.

“Naprotiv. Smatramo da izlazak u većem broju kolona može samo dodatno da motiviše članove i simpatizere, pa ako hoćete i sve građane Nikšića da izađu na lokalne izbore, kako bi svi zajedno potvrdili rezultate od 14. okotobra, kada je sadašnja pozicija na državnom nivou otiša u opoziciju”, rekao je Pajović.

On je rekao da cilj Pozitivne ostaje da “svakog poštenog glasača vladajuće koalicije ubijede da budućnost Crne Gore nijesu oni koji kupuju i trguju odborničkim mandatima”.

“Bili smo u razmišljanju da bojkotujemo lokalne izbore. Nažalost, nedovoljna sinhronizacija između opozicionih stranaka utacala je da se pojedinačno izjašnjavamo da li ćemo izlaziti na izbore. Pošto su naše uvažene kolege već prije nas odlučile da neće bojkovati lokalne izbore, tako smo i mi donijeli odluku u skladu sa već svršenim činom, jer bojkot samo jedne stranke ne bi bio dobro rješenje”, objasnio je Pajović.

Pajović je rekao da cilj Pozitivne ostaje da “svakog poštenog glasača vladajuće koalicije ubijede da budućnost Crne Gore nijesu oni koji kupuju i trguju odborničkim mandatima”

On je poručio da su u toj partiji “mnogo puta rekli da izlazak na izbore predstavlja samo verifikaciju flagrantnog primjera političke korupcije koji se desio u Nikšiću”, navodeći da iza političke korupcije u Nikšiću stoje “interesne grupe”.

“Kupujući i trgujući sa ljudskim dušama obesmislili su izborni proces, nadajući se da će pojedine interesne grupe, za koje postoji osnovana sumnja da su radile i poslovale sa opštinom, da će njihovi ugovori i primjeri korupcije ostati pod tajnom. Taj proces je samo odložen, ali niko neće biti amnestiran od onog što nije dobro za građane i Crnu Goru”, kazao je Pajović, navodeći da pojedinac koji je pristao da bude nemoralan nije Pozitivna Crna Gora.

Pajović je kazao da u stranci daju sve od sebe da zatvore finansijsku konstrukciju za predsjedničke izbore, što će biti poznato “narednih par dana”. On je rekao da će ispoštovati odluku stranačkih organa kad je riječ o predsjedničkom kandidatu Pozitivne.

“Ako sam ja u pitanju, moj odgovor je da”, rekao je Pajović.

On je rekao da se ne plaši kandidature Rada Bojovića, zbog mogućnosti da mu preotme suverenističke glasove, poručujući da “Pozitivnu nikad nije bilo strah bilo čega”.

“Najmanje političke borbe. Znamo da smo ciljna grupa DPS-a, i da je njihova strategija posvećena slabljenju Pozitivne. Nema straha i ne može da ga ima kad ste stranka sa sedam poslanika”, rekao je Pajović.

Galerija

Bonus video: