Pajović: SDP i URA su najveće političke prevare predstojećih izbora

„Hoće pošto-poto da udje u bijeli salon u Skupstini. Navikao čovjek da bude predsjednik parlamenta i hoce da makar jos jednom sjedne u fotelju, svjestan da fotelje u buducoj vlasti za njega nema. Dajte da makar osnujemo jednu nevladinu organizaciju 'Predsjednik parlamenta', pa neka bude on na čelu“
101 komentar(a)
Pozitivna Crna Gora
Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 03.10.2016. 11:16h

Tranzicioni bogataši ne mogu voditi državu do solidarnosti i socijalne pravde, ocijenio je lider Pozitivne Crne Gore, Darko Pajović, i poručio da su Socijaldemokratska partija (SDP) i Građanski pokret URA najveća politička prevara predstojećih izbora.

Pajović je na tribini u Nikšiću kazao da ne mogu oni koji ilegalno grade po Crnoj Gori biti oni koji se zalažu za pravnu državu.

„Ne mogu oni koji ukidaju dječje dodatke biti borci za socijalnu pravdu, niti oni koji vape za foteljama posto poto, biti evropejci. Ne, to se zove politička prevara. Ko se ljuti neka se ljuti, ali da budemo jasni - SDP i URA su najveća politička prevara ovih izbora“, naglasio je Pajović.

On je rekao da, kao predsjednik Skupštine, ima problema sa jednim poslanikom.

„Hoće pošto-poto da udje u bijeli salon u Skupstini. Navikao čovjek da bude predsjednik parlamenta i hoce da makar jos jednom sjedne u fotelju, svjestan da fotelje u buducoj vlasti za njega nema. Dajte da makar osnujemo jednu nevladinu organizaciju 'Predsjednik parlamenta', pa neka bude on na čelu“, kazao je Pajović.

U međuvremenu je, kako je naveo, taj poslanik zaboravio sta je sve uradio na unutrašnjem uređenju države.

„Ukinuo je dječje dodatke 2001. godine, bio snažna podrška svima koji su sticali bogastvo, a o kritici Demokratske partije socijalista i njegovog lidera da i ne govorimo. To se zove politička prevara, mi ne smijemo da budemo prevareni“, rekao je Pajović.

Prema njegovim riječima, još jedna politička prevara je koalicija Ključ.

„Ja je zovem šlep služba, zato što šlepaju jedan drugog, drugi trećeg, a onda treći prvog. Ne znaju za šta se zalažu, hoće u vlast, a ne znaju šta bi radili da dođu na vlast. Tamo imate tranzicione bogataše, ilegalne graditelje, i nadam se da ove zastave nijesu kupljene kod njega, jer on zarađuje sedam eura po zastavi“, naveo je Pajović.

Tu je, kako je naveo, i drugi „ključar“, koji je „krečio stan kad je bio referendum, imao je nekih važnijih obaveza“.

„Ne bi me čudio da još nije svjestan da je u koaliciji i da su parlamentarni izbori. Jer, prosto je nevjerovatno da jedan kaže - ja sam za NATO, drugi protiv, a treći da ne zna. Da jedan kaže - ja sam za socijalnu državu, drugi da nije, a treći opet ne zna za sta je....Hoćemo li da nam takvi vode državu?“, upitao je Pajović.

On je naglasio da se sve osim države može kupiti ili prodati i zato je, kako je naveo, Pozitivna „imala petlju“ da 27. januara kaže da Crnoj Gori, da ekonomskom zaokretu, da državi Crnoj Gori.

On je ponovio da se Pozitivna zalaže za snažan ekonomski zaokret, jer doba neoliberalne ekonomije treba da bude prošlost.

„Za četiri godine prosječna plata je povećana za cijelih 15 eura, a broj nezaposlenih je skočio sa 30 hiljada na 41 hiljadu. To je rezultat neoliberalne ekonomije. Sve ono što je dobro mi pozdravljamo, ali vi to nijeste osjetili na svojim novčanicima. Zato 16. oktobra znajte da je glas za Pozitivnu glas za zbogom neoliberalnoj ekonomiji“, poručio je Pajović.

Bonus video: