Pajović: Skupština će ispuniti svoje obaveze iz Sporazuma

"Skupština Crne Gore sprovešće one obaveze koje se odnose na Skupštinu, a sastavni su dio Sporazuma između vlasti i opozicije, kako bi svi zajedno došli do cilja - fer i slobodni izbori“
9 komentar(a)
Mitja Drobnič, Darko Pajović, Foto: Skupstina.me
Mitja Drobnič, Darko Pajović, Foto: Skupstina.me
Ažurirano: 09.06.2016. 17:19h

Skupština će ispuniti svoje obaveze koje su sastavni dio Sporazuma između vlasti i opozicije, kako bi se ostvario cilj - fer i slobodni izbori, poručio je predsjednik parlamenta, Darko Pajović.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Pajović je danas primio šefa Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Mitju Drobniča, i zahvalio mu na interesovanju za rad parlamenta.

"Pajović je saopštio da će Skupština Crne Gore nastaviti kontinuitet dobrih odnosa i saradnje sa Delegacijom EU“, kaže se u saopštenju.

Pajović je kazao da će ubrzati dinamiku rada Skupštine u narednom periodu, radi usvajanja što većeg broja sistemskih zakona i ostalih akata koji su u skupštinskoj proceduri

"Skupština Crne Gore sprovešće one obaveze koje se odnose na Skupštinu, a sastavni su dio Sporazuma između vlasti i opozicije, kako bi svi zajedno došli do cilja - fer i slobodni izbori“, naglasio je Pajović.

Drobnič je čestitao Pajoviću na imenovanju za prvog čovjeka Skupštine i pozdravio najavljenu dinamiku rada parlamenta koja će biti važna za dalji put Crne Gore ka članstvu u Evropskoj uniji.

On je, kako se navodi, naglasio značaj pune primjene izbornog zakonodavstva, kako bi se obezbijedilo organizovanje kredibilnih izbora u oktobru.

Bonus video: