Parlamentarna demokratija da pruži opipljiv rješavanju krize u Ukrajini - Vijesti.me
KRIVOKAPIĆ-NARIŠKIN

Parlamentarna demokratija da pruži opipljiv rješavanju krize u Ukrajini

On se susreo sa Nariškinom povodom ukrajinske krize i nastavka aktivnosti Bečke grupe PS OEBS-a koja je počela rad u aprilu i kojom predsjedava Krivokapić

Ranko Krivokapić i Sergej Nariškin
Ranko Krivokapić i Sergej Nariškin (Foto: Skupština Crne Gore)

Poslije parlamentarnih izbora u Ukrajini neophodno je nastaviti rad Bečke grupe, kako bi parlamentarna diplomatija dala opipljiv doprinos u rješavanju ukrajinske krize, ocijenjeno je na sastanku počasnog predsjdenika Parlamentarne skupštine OEBS-a Ranka Krivokapića sa predsjednikom Ruske Dume Sergejem Nariškinom.

 Krivokapić boravi u Ženevi gdje se održava Jesenje zasjedanje Parlamentarne skupštine OEBS-a.

 On se susreo sa Nariškinom povodom ukrajinske krize i nastavka aktivnosti Bečke grupe PS OEBS-a koja je počela rad u aprilu i kojom predsjedava Krivokapić. 

"Sagovornici su se saglasili da je neophodno, odmah poslije parlamentarnih izbora u Ukrajini, nastaviti rad Bečke grupe koju čine parlamentarne delegacije Ukrajine i Ruske Federacije kako bi parlamentarna diplomatija dala svoj opipljiv doprinos u rješavanju ukrajinske krize", kaže se u saopštenju iz Krivokapićevog kabineta.

U razgovoru je apostrofirana važna uloga koju je Parlamentarna skupština OEBS-a imala u uspostavljanju dijaloga neophodnog za deeskalaciju krize u Ukrajini kao i neophodnost da se Bečka grupa bavi brojnim pitanjima od vitalnog značaja za svakodnevni život građana na pokidanom prostoru Ukrajine. 

"Nariškin je iskoristio ovaj povod i da otvori temu o bilateralnim odnosima Ruske Federacije i Crne Gore, u svijetu sankcija koje je Evropska unija uvela Ruskoj Federaciji, a kojima se pridružila Crna Gora", dodaje se u saopštenju.