Partije fokusirane na lokalne teme, DPS u Podgorici imala najviše medijskih objava

"Nacionalne teme, kao što su identitetska pitanja, kriminal i korupcija imale su 16 odsto udjela u kampanji", kazala je Željka Ćetković iz CGO
82 pregleda 0 komentar(a)
Željka Ćetković, Foto: CGO
Željka Ćetković, Foto: CGO
Ažurirano: 08.06.2018. 18:05h

Za razliku od predsjedničkih izbora, lokalne izbore u Podgorici i još 10 gradova obilježila je uglavnom pozitivna kampanja, pokazali su rezultati monitoringa Centra za građansko obrazovanje (CGO).

“Pozitivno je što su ove lokalne izbore obilježile lokalne teme (46,14 odsto). Tako je fokus bio na poboljšanju lokalne infrastrukture, unapređenju zdravstva, školstva, socijalne zaštite, sporta i turizma. Nacionalne teme, kao što su identitetska pitanja, kriminal i korupcija imale su 16 odsto udjela u kampanji", kazala je Željka Ćetković iz CGO.

Ona je rekla da je u Podgorici najviše medijskih objava imala Demokratska partija socijalista (DPS), sa gotovo dvostruko više pominjanja u odnosu na koaliciju Demokratske Crne Gore i Građanskog pokreta URA.

Istraživanje je pokazalo i da je DPS bio najaktivniji u samopromociji, dok je najviše kritika došlo iz koalicije Demokrata i GP URA.

"Očekivano, opozicija je zasnivala dio svoje kampanje na kritici vlasti i time generisala više objava u tom dijelu", ukazala je Ćetković, ističući da je DPS najbolje iskoristio i mogućnost besplatnog reklamiranja na Javnom servisu.

Bonus video: