Patrolni brod Mornarice VCG otplovio prema Kritu: Učestvovaće na vježbi ADRION LIVEX 2017

"Posadu je na vježbu ispratio zamjenik komandanta MVCG, kapetan fregate Vesko Tomanović, koji je posadi sastavljenoj od 65 mornara poželio srećan put, mirno more i da kao i do sada, dostajno predstavljaju Crnu Goru na međunarodnim aktivnostima
10 komentar(a)
Patrolni brod Mornarice Vojske Crne Gore P-34, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Patrolni brod Mornarice Vojske Crne Gore P-34, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 18.06.2017. 15:24h

Patrolni brod Mornarice Vojske Crne Gore P-34 isplovio je danas iz Luke Bar i uputio se prema ostrvu Krit u Grčkoj, gdje će do 2. jula učestvovati na međunarodnoj vježbi ADRION LIVEX 2017, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

"Posadu je na vježbu ispratio zamjenik komandanta MVCG, kapetan fregate Vesko Tomanović, koji je posadi sastavljenoj od 65 mornara poželio srećan put, mirno more i da kao i do sada, dostajno predstavljaju Crnu Goru na međunarodnim aktivnostima. Vježba ima za cilj jačanje interoperabilnosti mornarica regionalne ADRION (jadransko-jonske) inicijative, a sve zemlje učesnice su članice NATO-a.Od 20. do 25. juna će biti održana štabna vježba ADRION CAX (kompjuterska simulacija), dok će od 26. juna do 2. jula biti održana vježba na moru ADRION LIVEX", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Bonus video: