Pavićević: Da DF napada DPS koliko opoziciju davno bi vlast bila promijenjena

"Mi, emancipatorske snage u Crnoj Gori, imamo jedan istorijski važan zadatak – da pošaljemo lidere DPS-a i DF-a u političku penziju"
2588 pregleda 18 komentar(a)
Vladimir Pavićević, Foto: Crnogorska
Vladimir Pavićević, Foto: Crnogorska

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević izjavio je da ga ne iznenađuje "opsjednutost" lidera DF-a, a posebno Andrije Mandića, političkim djelovanjem Crnogorske.

"Još koliko prošle nedjelje vidjeli su crnogorski građani da su lideri DF spremni da svojim ljudima podmeću saopštenja poput kukavičijih jaja, a da kad oni budu izvrgnuti ruglu i primorani da se izvinjavaju, da ih ostavljaju same bez podrške i preuzimanja odgovornosti. Zato gospodinu Mandiću poručujem da se okane podmetanja kukavičjih jaja okolo jer će im se to obiti o glavu", poručio je Pavićević.

Dodao je da lideri DF-a često ističu da je položaj Srba u Crnoj Gori sve gori, te da to "najbolje govori kakvi su efekti njihove višedecenijske navodne borbe za prava Srba".

"Da su lideri DF-a uložili samo polovinu energije i vremena koje su potrošili na primitivne i besprizorne napade na opoziciju u posljednjem periodu, DPS bi odavno bio razvlašćen a građani Crne Gore, i Crnogorci i Srbi i drugi, bi živjeli u pravednijem društvu i uživali veća prava, ocijenio je Pavićević.

Smatra da je očigledno da "mala" Crnogorska politički razara "veliki" DF i da se u tome "krije motiv za svakodnevne histerične napade DF-a na njega i druge funkcionere Crnogorske".

"Liderima Demokratskog fronta je neshvatljivo i da neko svoj posao može raditi profesionalno i odlučivati nepristrasno, kao što je to uradio gospodin Ivančević kada je gospodin Carević svojevremeno konkurisao i pobijedio na konkursu za zakup plaže "Ploče" uprkos tome što je Carević pripadao suprostavljenoj političkoj opciji", rekao je Pavićević.

Pozvao je lidere Demokratskog fronta da Ivančevića i druge funkcionere Crnogorske ostave na miru, a da ako imaju nešto protiv Crnogorske slobodno napadnu njega direktno.

Lider Crnogorske je izjavio da neće zastati ni pred jednim napadom ili prijetnjom, ali i da apeluje na sve političke aktere da ne nasjedaju na provokacije, primitivne napade, prebrojavanja krvnih zrnaca i da ne ulaze u to ko je koje vjere, već ko šta i kako radi i kakva su mu djela.

"Mi, emancipatorske snage u Crnoj Gori, imamo jedan istorijski važan zadatak – da pošaljemo lidere DPS-a i DF-a u političku penziju jer je za građane Crne Gore spas da nakon izbora iduće godine DPS i DF, kao dvije polovine iste trule jabuke, ne budu u poziciji da zajednički dominantno utiču na političke procese u Crnoj Gori", zaključio je Pavićević.

Bonus video: