Pavićević: DPS i Front ne žele da se izborni zakoni mijenjaju - Vijesti.me
"USVOJITI ZAKON O VLADI"

Pavićević: DPS i Front ne žele da se izborni zakoni mijenjaju

Pavićević upozorava na opstrukciju rada Odbora

Treba usvojiti zakon o Vladi: Pavićević
Treba usvojiti zakon o Vladi: Pavićević (Foto: Betaphoto)

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević je pozvao da se, u okviru reforme izbornog i drugog zakonodavstva, usvoji Predlog zakona o Vladi. On je kazao da je zakon uslov za organizovanje slobodnih i poštenih izbora. Zakon o Vladi predložili su Demokrate, Demos i samostalni poslanik Neđeljko Rudović, ali Odbor o njemu još nije raspravljao.

Pavićević tvrdi da je dobar i efikasan rad Odbora ključ za usmjeravanje Crne Gore ka savremenim evropskim društvima, ističući da Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokratski front (DF) od početka opstruiraju reforme.

“DF želi da zadrži status vječitih opozicionara pa ih razvlašćivanje DPS-a ne zanima. Otud i ne učestvuju u radu Odbora. DPS svojim neradom i neozbiljnim pristupom želi da blokira rad Odbora. I na ovom primjeru se vidi da su DPS i DF dvije polovine iste trule jabuke i da je za budućnost Crne Gore važno da se DPS razvlasti i da DPS i DF zajedno imaju manje od pedeset odsto podrške u biračkom tijelu”, kazao je Pavićević.

On je kazao da treba podržati napore Demokrata i predstavnika relevantnih međunarodnih aktera u Crnoj Gori da se usaglase uslovi za organizovanje poštenih izbora. Demokrate su, tvrdi Pavićević, pokazali da su ozbiljna politička formacija.


Vidi sve komentare