Pavićević: Odbor je ključ za prve slobodne izbore u Crnoj Gori

Pavićević je pozdravio afirmativnu ulogu koju u procesu dolaska do slobodnih izbora ima međunarodna zajednica
873 pregleda 2 komentar(a)
Vladimir Pavićević, Foto: Crnogorska, Crnogorska
Vladimir Pavićević, Foto: Crnogorska, Crnogorska
Ažurirano: 07.11.2019. 12:14h

Predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević pozvao je danas sve relevantne aktere u crnogorskoj politici da maksimalno doprinesu radu Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva,saopšteno je iz te partije.

"Odbor je ključ za slobodne izbore. Ključ preko koga bi volja građana bez dileme bila transferisana u izborni rezultat. I ključ da DPS nikada više ne zloupotrijebi ni jedan glas. Dakle, rezultat rada Odbora biće slobodni izbori, koji su ključ za poštovanje volje građana i sprječavanje zloupotreba DPS-a . Ko je iskreno posvećen promjenama i razvlašćivanju DPS-a, taj razumije važnost aktivnog učešća u radu Odbora", kazao je Pavićević.

Pavićević je rekao da neki političari jedno govore, a drugo rade i da će građani to prepoznati, navodi se u saopštenju.

"Gospoda iz DF su prekršili obećanje da se neće vratiti u Sinđin parlament. A danas iz parlamenta govore o bojkotu i novim protestima. Gospodin Damnjanović traži mjesto u Odboru kada mjesta nema, a neće u Odbor kada mjesta ima. Ovakvim djelovanjem su ovi ljudi ostali bez ikakvog kredibiliteta u crnogorskoj politici", rekao je Pavićević, saopštii su iz Crnogorske.

Pavićević je pozdravio afirmativnu ulogu koju u procesu dolaska do slobodnih izbora ima međunarodna zajednica, navodi se u saopštenju.

"Pozdravljam afirmativnu ulogu Evropske unije i pozivam i EU i SAD da se još aktivnije uključe u ovaj proces, kako bismo u Crnoj Gori prvi put u istoriji imali poštene i slobodne izbore", zaključuje se u saopštenju Crnogorske.

Bonus video: