Pavlu Raduloviću ipak konstatovana ostavka, nije razriješen

Radulović je podnio ostavke nakon afere od prije dvije sedmice kada je u emsiji "Načisto" na TV "Vijesti" objavljen snimak o potencijalnoj korupciji dva građevinska inspektora iz njegovog resora
17542 pregleda 32 komentar(a)
Pavle Radulović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Pavle Radulović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 14.11.2019. 15:49h

Predsjednik Vlade Duško Marković obavijestio je Skupštinu da hitno povlači predlog o razrješenju ministra održivog razvoja i turizma Pavla Radulovića i da Skupština samo konstatuje ostavku tog ministra. Potpredsjednik Skupštine je pročitao zahtjev premijera a zatim da Skupština konstatuje ostavku ministra.

Skupština je danas ranije odbila da konstatuje ostavku ministra Pavla Radulovića, zbog proceduralnog razloga jer je Skupština osim ostavke dobile i predlog o razrješenju tog ministra od predsjednika Vlade Duška Markovića, pa nije poznato da koja od ta dva dokumenta treba da se izjasni.

Kada je predsjedavajući potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu htio da pročita da se konstatuje ostavka minista, za proceduralnu izjavu se javio poslanik DF-a Predrag Bulatović.

"Potpredsjedniče želim da vas spriječim da prekršite poslovnik. Mi smo dobili ostavku koju je ministar Radulović podnio predsjedniku Vlade a zatim predlog predsjednika Vlade da razrješava ministra. To su dva različita postupka. Ako je u pitanju ostavka onda je Skupština konstatuje, a ako premijer razrješava ministra onda se o tome otvara rasprava i poslanici glasaju da li su za razrješenje ministra", kazao je Bulatović.

Nakon što su takvu praksu potvrdili u proceduralnim izjava i nekoliko drugih poslanika, Nimanbegu je tada prihvatio sugestije i saopštio da se Skupština sada o ovome neće izjašnjavati dok se na konsultacija kod predsjednika Skupštine ili u komunikaciji sa kabinetom premijera ne razjasni o kojem od ova dva dokumenta treba da se izjasne.

Radulović je podnio ostavke nakon afere od prije dvije sedmice kada je u emsiji "Načisto" na TV "Vijesti" objavljen snimak o potencijalnoj korupciji dva građevinska inspektora iz njegovog resora.

Bonus video: