Pavlović: Đukanović i Roćen se okreću evro-azijskim integracijama

PzP će zahtijevati informaciju o tome kada, koliko dugo, kojim povodom i o čijem trošku, je glavni urednik "Pobjede" boravio u Iranu
0 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Boris Pejović
Koča Pavlović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.02.2012. 18:10h

Višednevna promotivna kampanja, tokom koje su državna "Pobjeda" i RTCG neskriveno reklamirali političke stavove Islamske republike Iran, favorizujući politiku te zemlje na uštrb SAD i Evropske unije, još jednom potvrđuju diplomatski zaokret Mila Đukanovića i Milana Roćena od evro-atlanstkih ka evro-azijskim integracijama, ocijenio je poslanik PzP-a Koča Pavlović.

On je najavio i da će njegova stranka zahtijevati punu informaciju o tome kada, koliko dugo, kojim povodom i o čijem trošku, je glavni urednik "Pobjede" nedavno boravio u Islamskoj Republici Iran.

"Istovremeno, od predsjednika Savjeta RTCG Duška Simonovića zahtijevaćemo da javno saopšte ocjenu uređivačke politike Javnog servisa u slučaju nedavnog gostovanja ambasadora Irana, koje se pretvorilo u medijsku promociju politike iranskog režima", rekao je Pavlović.

Uvjeren da Crna Gora nema šta da traži u aktuelnom trvenju između crnogorskog najvažnijeg međunarodnog partnerta, SAD-a, i Irana, Pavlović je rekao da su u toj stranci zaprepašćeni takvom višednevnom promocijom.

"Specijalne veze DPS-a sa Putinovom "Jedinstvenom Rusijom", prisluškivanje diplomata NATO zemalja, i ova najnovija promocija iranske politike, konfrontiraju našu državu sa Zapadom i dovode u pitanje naše strateške ciljeve, a to su punopravno članstvo Crne Gore u EU i u NATO", rekao je Pavlović.

On smatra da, otvarajući medijski prostor za reklamiranje takozvanog iranskog tehnološkog napretka, "Pobjeda" i RTCG saučestvuju "u promociji jednog teokratskog režima, koji je cjelokupan demokratski svijet prepoznao kao ozbiljnu prijetnju globalnom miru".

"PZP je bio ne malo iznenađen činjenicom da su učešće u bilateralnom promovisanju iranske teokratije imali lideri nekih opozicionih partija čija su usta obično puna priče o evropskim demokratskim vrijednostima", rekao je Pavlović.

Bonus video: