Pavlović: Đukanović je posljednji evropski diktator

On je kazao da je direktor policije Slavko Stojanović rekao da ne osjeća ni moralnu ni profesionalnu odgovornost “jer je prepadao narod, trošio stotine hiljada eura na obezbjeđivanje skupa, i tvrdio da smo mi neprijatelji dok su okolo pucale bombe”
105 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.10.2015. 19:28h

Predstavnici Demokratskog fronta (DF) pozvali su večeras opozicionare da budu složni i da, kako su poručili, bojkotuju parlament, izvrše pritisak na Vladu i formiraju prelaznu.

Potpredsjednik Nove srpske demokratije, Slaven Radunović, kazao je da crnogorska opozicija ima priliku da, uz malo sloge, volje i minimun političke saglasnosti bojkotuje parlament i izvrši pritisak na Vladu premijera Mila Đukanovića.

On je pozvao poslanike Demosa Miodraga Lekića, Gorana Danilović, Radovana Asanovića i Zorana Miljanića, kao i Dritan Abazović iz Ujedinjene reformske akcije, koji se do sada nisu izjasnili, da to urade.

„Oni nisu dali svoju saglasnost. Niko ih ne zove da se pridruže protestu i spavaju pod šatorom, samo tražimo da ne iznevjere očekivanja kompletne opozicione scene u Crnoj Gori“, poručio je Radunović.

On je naveo da na centralnom dnevniku Javnog servisa nema nijednog priloga o protestu.

Radunović je, komentariušući izjavu predsjednika Liberalne partije Andrije Popovića, da sve zavisi od volje 16 poslanika Fronta, kazao da ne zavisi sve od njih, nego od, kako je naveo, svih poslanika koji su sa njima i od naroda.

„Popović to ne zna, on se šlepa na listama Đukanovića da bi ušao u parlament, on ne zna šta je to narodna podrška“, rekao je on.

Radunović je kazao da Stoltenberg i 28 ambasadora koji dolaze u Crnu Goru treba da znaju da se oni 16. dan bore za slobodu izbora u državi.

„U takvu državu dolazite“, poručio je on.

Potpredsjednik Pokreta za promjenbe, Koča Pavlović zamjerio je “sramno ćutanje” intelektualcima, akademiji, univerzitetu, sindikalcima ali i civilnom sektoru.

On je poručio da je svako ćutanje saučesništvo sa režimom.

“Upravo zato što nam se intelektualna elita ovako ponaša mi nismo država nego privatni plac. Ćuti i takozvani civilni sektor, oni koji su se javljali kada se ugroze ljudska prava bilo koga na šaru nebeskom, oni koji su zato dobijali pare sada ćute, a mi se borimo za elementarno ljudkso pravo na slobodne i fer izbore”, naveo je Pavlović.

On je zamjerio pojedinim medijima, prije svih, kako je naveo, Javnom servisu na načinu izvještavanja o protestima.

“Medijska strategija režima je praviti se da ne postojimo, nećemo prestati da postojimo, džabe ćutite”, poručio je Pavlović.

Pavlović je pozvao pripadnike mojkovačkog klana da ne šalje provokatore na proteste i ne oblače kriminalce u policijske uniforme.

On je pozvao demonstrante da pozdrave 'policajca koji je ispred skupštine bacio štit' i 'zbog kojeg je povučen kordon ispred parlamenta'.

On je kazao da je direktor policije Slavko Stojanović rekao da ne osjeća ni moralnu ni profesionalnu odgovornost “jer je prepadao narod, trošio stotine hiljada eura na obezbjeđivanje skupa, i tvrdio da smo mi neprijatelji dok su okolo pucale bombe”.

On je apelovao na policiju da ne ubacuju provokatore među demonstrante.

“Ovo je slobodna teritorija, a oni nisu navikli da u takvoj žive i rade”, poručio je Pavlović.

On je, komentarišući Lukašenkovu pobjedu na izborima, kazao da je nije Lukašenko posljednji evropski diktator.

„Posljednji evropski diktator je Đukanović. Samo je Staljin vladao duže od njega“, naveo je Pavlović.

Članica podgoričkog odbora Radničke partije, Ćetna Šušović kazala je da je režim "dosadio i bogu i narodu“.

Ona je upitala sirotinju u Crnoj Gori čega se plaši.

„Vlast je stekla svoju imperiju preko noći pljačkom naroda. Dolje mafijaški režim Đukanovića, sloboda narodu“, navela je Šušović.

Predsjednica Mreže žena Pokreta za promjene, Tatjana Perović navela je da jedni čine sve da se dodvore premijeru, a drugi, kako je dodala, da mu se ne zamjere.

Ona je upitala gdje su sindikati, za koga rade i u čije ime postoje.

„Mi se borimo da zaustavimo beskrajni priliv prljavog novca“, poručila je Perović.

Funkcioner DNP Milun Zogović poručio je da se demonstranti neće zamoriti i da će istrajati do kraja.

„Zatvaranjem bulevara Svetog Petra, otvorili smo bulevar slobode“, poručio je Zogović.

Predsjednik podgoričkog odbora Nove Radoš Zečević kazao je da su najbliži članovi šefova režima u inostranstvu na sigurnim destinacijama.

On je kazao da se vlast plaši protesta i pozvao je da ne šalje provokatore među demonstrante.

Galerija

Bonus video: