Pažin u Beogradu insistirao da Svetozar Marović bude izručen Crnoj Gori

"Ne smijemo dozvoliti da bilo koji pojedinačni slučaj dovede u pitanje druge pozitivne rezultate u ovoj oblasti", istakao je Pažin
21125 pregleda 27 komentar(a)
Pažin i Kuburović, Foto: Vlada Crne Gore
Pažin i Kuburović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 05.11.2019. 15:45h

Potpredsjednik Vlade i ministar pravde Zoran Pažin insistirao je danas tokom bilateralnog sastanka sa ministarkom pravde Srbije Nelom Kuburović u Beogradu da Svetozar Marović bude izručen Crnoj Gori radi odsluženja zatvorske kazne na koju je pravosnažno osuđen, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Pažin je kazao da iako dva ministarstva u mnogim oblastima imaju blisku i kvalitetnu saradnju, izručenje lica koja su okrivljena ili osuđena za teška krivična djela, posebno u oblasti borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, treba da bude samo dodatna potvrda čvrstih partnerskih odnosa.

"Ne smijemo dozvoliti da bilo koji pojedinačni slučaj dovede u pitanje druge pozitivne rezultate u ovoj oblasti", istakao je Pažin.

U saopštenju se navodi da je Pažin podsjetio Kuburović na molbu Crne Gore za izručenje pravosnažn osuđenog Marovića, upućenu nadležnim organima Srbije u aprilu 2019. godine, u pogledu koje Crna Gora do sada nije dobila nikakvu povratnu informaciju.

"I prije podnošenja molbe za izručenje, samim raspisivanjem međunarodne Interpolove potjernice za Svetozarom Marovićem već dvije i po godine ispunjeni su svi pravni preduslovi da on bude lišen slobode u Srbiji u cilju njegovog izručenja Crnoj Gori", ukazao je Pažin.

Bonus video: