Pejanović-Đurišić: Nastavak unaprijeđenja vojno-odbrambenih kapaciteta

Pejanović-Đurišić je, kako se dodaje, uvjerena da bi članstvo Crne Gore u Alijansi doprinijelo daljoj stabilizaciji regiona Zapadnog Balkana. „U tom smislu, istakla je značaj saradnje sa NATO komandom u Napulju“
7 komentar(a)
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Gov.me
Milica Pejanović Đurišić, Foto: Gov.me
Ažurirano: 26.05.2015. 18:18h

Crna Gora će nastaviti sa sprovođenjem reformi i unaprijeđenjem vojno-odbrambenih kapaciteta, u svjetlu očekivanog poziva za članstvo u NATO do kraja godine, saopštila je ministar odbrane Milica Pejanović-Đurišić.

Ona se danas sastala sa komandantom Komande združenih snaga NATO u Napulju (Joint Force Command - JFC Naples) admiralom Markom Fergusonom.

Pejanović-Đurišić je, kako je saopšteno iz Ministarstva, upoznala Fergusona sa rezultatima ostvarenim u procesu reformi sistema odbrane, reorganizacijom Vojske Crne Gore (VCG) i planovima za naredni period.

„Naglasila je da će Crna Gora nastaviti sprovođenje reformi i unapređenje vojno-odbrambenih kapaciteta, u svjetlu očekivanog poziva za članstvo u NATO do kraja godine“, kaže se u saopštenju.

Pejanović-Đurišić je, kako se dodaje, uvjerena da bi članstvo Crne Gore u Alijansi doprinijelo daljoj stabilizaciji regiona Zapadnog Balkana. „U tom smislu, istakla je značaj saradnje sa NATO komandom u Napulju“.

„Ferguson je pozdravio napredak koji je Crna Gora ostvarila na putu evropskih i evroatlantskih integracija i izrazio spremnost JFC Napulj da nastavi i unaprijedi saradnju sa Crnom Gorom u oblastima od značaja za dalje unapređenje kapaciteta VCG“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je sastanku prisustvovala američka ambasadorka Margaret Uehara, koja je iskazala punu podršku Sjedinjenih Američkih Država Crnoj Gori na putu evroatlantskih integracija, kao i načelnik Generalštaba VCG admiral Dragan Samardžić.

Ferguson će učestvovati na 9. Konferenciji Foruma načelnika generalštabova Balkanskih zemalja - B9, koja će se održati sjutra u Budvi.

Bonus video: