Performans kotorskog SNP-a: Iznajmljujemo pancire do 16. oktobra

"Na transparentima je pisalo: „Oslobodimo Kotor“, „Izbora će biti, do tad pancir štiti“, „Grad UNESCO-a, a ne mafijaša“, „Ke nova? Nova vlast“. „SNP“, „Hoćemo bolje, a ne minsko polje“, navodi se u saopštenju
462 pregleda 51 komentar(a)
SNP Kotor, Foto: SNP
SNP Kotor, Foto: SNP
Ažurirano: 08.10.2016. 12:03h

Izražavajući zabrinutost zbog bezbjednosnog stanja u Kotoru, Izborna lista SNP Kotor „Nama možete vjerovati – dr Branko Baćo Ivanović“ organizovala je danas perfomans pred vratima od Starog grada, saopšteno je iz SNP-a.

"Dok se na štandovima drugih političkih partija dijelio propagandni materijal, SNP je na svoj štand postavio pancire. I to sa natpisom – „Iznajmljujemo pancire do 16.oktobra“, aludirajući na to da će na izborima SNP preuzeti vlast u Kotoru i preduzeti mjere da grad pod zaštitom UNESKO-a opet bude atraktivna turistička destinacija, a ne poligon za mafijaške obračune. Na transparentima je pisalo: „Oslobodimo Kotor“, „Izbora će biti, do tad pancir štiti“, „Grad UNESCO-a, a ne mafijaša“, „Ke nova? Nova vlast“. „SNP“, „Hoćemo bolje, a ne minsko polje“, navodi se u saopštenju.

Izjavu za medije dao je odbornički kandidat Ognjen Vukasović koji je kazao: "Danas smo se okupili da, prije svega, ovom naopako postavljenom sistemu poručimo da je došlo vrijeme da se branimo od njega umjesto da nas on od kriminala brani“. „Jer je ovaj sistem kog plaćamo da nam bude bezbjedno, učinio da se osjećamo ugroženim. U ime te inverzije danas su umjesto voća, mesa i povrća na našem štandu panciri kao esencijalni proizvodi za preživljavanje. Ali, neće još dugo, 16.oktobra se situacija mijenja i Kotor će pazarnim danom samo kupovati namjernice, ne goli život“, istakao je Vukasović.

Kako je naveo, građani Kotora nijesu pokretne mete kako žele da im nacrtaju furesti, kojima odgovara ovo stanje straha i beznađa.

"Vi ste za poštovanje i diku, ali u strahu i nevjerici, a tako se ne živi dobro. SNP-u možete vjerovati da će učiniti da ova atmosfera nestane, i da će vam povratiti dostojanstvo. Uostalom, da li smo vas ikad iznevjerili? Zato, olovkom, broj 5 za čistu bezbjedonosnu peticu", poručio je Vukasović.

Bonus video: