Perić: Pozitivna je trebalo da glasa za nepovjerenje Vladi

" Ja nisam vidio kako da sa akterima afere Snimak radite protiv metoda te afere”
194 pregleda 82 komentar(a)
Srđan Perić, Foto: Boris Pejović
Srđan Perić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.02.2016. 20:30h

Bivši poslanik Pozitivne Crne Gore Srđan Perić kazao je da je ta stranka trebala da glasa za nepovjerenje Vladi i da nakon toga svima ponudi plan za prevazilaženje političke krize. On je kazao da je Pozitivnu napustio jer se sa predsjednikom stranke Darkom Pajovićem nije slagao o strategiji za ostvarivanje političkih ciljeva.

“Smatrao sam da, i pored velikog nepovjerenja sa opozicionim kolegama, treba da tražimo premijersko mjesto. U slučaju da oni odbiju naš plan bilo je logično da se ova odluka stavi na sto. Dok sam vjerovao da to može biti ja sam bio u stranci”, kazao je Perić u emisiji “Načisto” na TV Vijesti.

Perić je danas Skupštini podnio ostavku na mjesto poslanika, rekavši da je desetak dana čekao da mu iz Pozitivne odgovore na pismo kojim ih je obavijestio da napušta stranku i stavlja joj poslanički mandat na raspolaganje.

On je odbacio navode da je plan Pozitivne rađen sa DPS-om navodeći da se na tom dokumentu radilo od 7. januara i da je sam učestvovao u tome. Perić je rekao da je glasanjem za povjerenje Vladi, Pozitivna preuzela bespotrebnu hipoteku koju će dugo nositi, navodeći da je trebalo smijeniti DPS koji vlada 25 godina. On je rekao da će odluka o podršci Vladi koštati stranku na izborima.

“Pozicija Pozitivne mogla je da bude velika i da od četiri glasa sve zavisi. Ovako imamo razvodnjavanje priče, jer nema konzistentnosti u opozicionom djelovanju. Ja nisam vidio kako da sa akterima afere Snimak radite protiv metoda te afere”.

Perić je rekao da padom Đukanovićevog kabineta nisu bile ugrožene euroatlantske integracije, ističući da je Pozitivna imala kolosalnu šansu da sprovede promjene do kraja i da stranački profitira. On je pojasnio da je prvi nesporazum sa Pajovićem imao i prije donošenja odluke, navodeći da tokom glasanja o Planu nije iskoristio pravo glasa na sjednici. Komentarišući pregovore o ulasku u Đukanovićevu Vladu, on je rekao da će opozicija teško sprovesti uslove za fer izbore.

“Šta može da uradi ministar, pomoćnik ministra ili direktor za nekoliko mjeseci. Zar on može da demontira ono što je stvarano 26 godina”.

Perić je rekao da je znao za sastanak potpredsjednice Azre Jasavić sa zamjenikom predsjednika DPS-a Duškom Markovićem iako mu se nije radovao.

Bonus video: