Perović: Distanciramo se od izjava opozicionih lidera, politiku ne vezati za proteste i molitvene skupove

"Crkva će skupom svojih vjernika insistirati da se zakon o slobodi vjeroispovijesti ili povuče, ili ispravi. Sv ostalo nas ne interesuje", rekao je Perović
27859 pregleda 154 komentar(a)
Gojko Perović, Foto: Mitropolija.com, Mitropolija.com, Mitropolija.com, Mitropolija.com, Mitropolija.com, Mitropolija.com
Gojko Perović, Foto: Mitropolija.com, Mitropolija.com, Mitropolija.com, Mitropolija.com, Mitropolija.com, Mitropolija.com

Srpska pravoslavna crkva se distancira od izjava opozicionih lidera da cilj prostesta nije povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

To je, kako je rekao sveštenik Srpske pravoslavne crkve Gojko Perović, jedini zahtjev koji imaju.

"Nikakva tehnička vlada, nikakvi politički ciljevi ne mogu se vezati za proteste i molitvene skupove vjernika", kazao je Perović za TV Prva.

Političari, smatra Perović, imaju legitiman prostor da tragaju za svojim ciljevima, nevezano za proteste koje organizuje SPC.

Odgovorajući na pitanje kako će se SPC postaviti, s obzirom na to da se praktično našla u poziciji između dvije vatre (s jedne strane je insistiranje države da se sprovede zakon, a sa druge opozicija koja u protestima vidi vlastite ciljeve), Perović kaže da crkvu interesuje samo jedno.

"Crkva će skupom svojih vjernika insistirati da se zakon o slobodi vjeroispovijesti ili povuče, ili ispravi. Sv ostalo nas ne interesuje. Da li će Vlada biti spremna na dijalog, da li će se opozicija uključiti da pomogne taj dijalog, to su stvari na koje ne utičemo", poručio je Perović.

Crkva je, kaže, preuzela punu odgovornost za skupove koje organizuje.

Bonus video: