“Perspektiva” negira istraživanje javnog mnenja

Prema istraživanju, prestavljenom prije tri dana, DPS ima 28 odsto podrške birača, dok je na drugom mjestu DF sa 21 odsto
207 pregleda 1 komentar(a)
Dražen Manojlović, Foto: Privatna arhiva
Dražen Manojlović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.09.2015. 19:12h

Predsjednik NVO “Evropska perspektiva” Dražen Manojlović negirao je da je ta NVO radila istraživanje javnog mnenja, koje je pokazalo da su DPS i DF vodeće političke grupacije.

“Neprijatno sam iznenađen što ste moje ime zloupotrijebili u vašem tekstu, jer nemam nikakve veze sa istraživanjem koje pominjete. Na molbu prijatelja iz Beograda, koji su radili ovu anketu, a koju su predstavili profesor Đorđe Vukadinović i gđa Kadović, zakazao sam konferenciju na kojoj je ona prezentovana i to je moje čitavo ,,učešće’’ u ovom istraživanju. Da sam učestvovao u anketi ili bio njen naručilac, valjda bih se i ja nalazio za stolom sa ljudima koji su je prezentovali”, naveo je Manojlović u reagovanju “Vijestima”.

“Da ste profesionalno radili svoj posao, mogli ste me pozvati i sve bih vam ovo saopštio. Međutim, iz vama znanih razloga, opredijelili ste se za zloupotrebu i podmetanje, što ne priliči ozbiljnom mediju. I da situacija bude “kompletna”, vaše dnevne novine nisu objavile anketu koju sada pokušavate da minimizirate i da joj date drugu konotaciju”, dodao je on.

Prema istraživanju, prestavljenom prije tri dana, DPS ima 28 odsto podrške birača, dok je na drugom mjestu DF sa 21 odsto. Ostale opozicione partije,prema tim podacima, imaju značajno nižu podršku birača.

Dnevni list “Dan” je prije dva dana, takođe, objavio da je istraživanje radila grupa beogradskih profesora, za potrebe NVO “Evropska perspektiva”.

Beogradski analitičar Đorđe Vukadinović juče je negirao da je učestvovao u istraživanju, navodeći da je samo pozvan da ga prezentuje ali da ne zna ko ga je radio.

Bonus video: