Pisac Marko Vidojković pristupio Pokretu za neutralnost

Pristupanjem Vidojkovića Međunarodnom savjetodavnom odboru Pokret, kako navode, dobija snažnu podršku u borbi za ideju neutralnosti, imajući u vidu da je Vidojković prepoznat kao beskompromisan borac za prvadu, čovjek koji se suprotstavlja propagandama i ideologijama, istinski intelektualac
306 pregleda 17 komentar(a)
Marko Vidojković, Foto: Privatna arhiva
Marko Vidojković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.02.2016. 10:42h

Pisac Marko Vidojković novi je član Međunarodnog savjetodavnog odbora Pokreta za neutralnost Crne Gore, saopšteno je iz te organizacije.

Vidojković je rođen 1975. godine u Beogradu, a u odboru Pokreta praviće društvo intelektualcima kao što su Imanuel Volerstin, Majkl Parenti, Danijel Estulin, Damir Nikšić…

"U vrijeme kada se sva civilizacijska dostignuća ubrzano urušavaju ratnim sukobima na nekoliko žarišta širom planete i kada su imperijalističke težnje SAD, Rusije, Kine, a i drugih, više nego očigledne, najzdraviji način razmišljanja je ostati neutralan. To je naša moralna i ljudska dužnost: ne uključivati se u globalnu borbu gramzivih, već neprekidno raditi na smirivanju tenzija i širenju mira u svijetu. Možda jesmo previše mali da bismo imali uticaja na globalna dešavanja, ali se nadam da nismo toliko mali da ne možemo da se odupremo pritiscima da zauzmemo bilo koju od strana u aktuelnim globalnim ratovanjima. Neutralnost je bila, jeste i biće jedini zdrav put, ne samo za zemlje regiona, već i daleko šire od toga", kazao je Vidojković, pristupajući Pokretu.

Pristupanjem Vidojkovića Međunarodnom savjetodavnom odboru Pokret, kako navode, dobija snažnu podršku u borbi za ideju neutralnosti, imajući u vidu da je Vidojković prepoznat kao beskompromisan borac za prvadu, čovjek koji se suprotstavlja propagandama i ideologijama, istinski intelektualac.

Marko Vidojković - po obazovanju pravnik, a po zanimanju pisac i novinar – objavio je osam romana i dvije zbirke priča. Dobitnik je Vitalove književne nagrade, Kočićevog pera i Zlatnog bestselera. Prevođen na osam jezika. Autor brojnih kolumni. Dugogodišnji izvršni urednik srpskog Playboya. Autor TV emisije "390 stepeni".

Bonus video: