Pitanja za Đukanovića: Šta bi s EPCG, koliko dajemo "Pobjedi"...

Milutin Simović iz DPS-a pitaće premijera koje aktivnosti Vlada sprovodi radi daljeg jačanja vladavine prava i u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije
0 komentar(a)
Milo Đukanović, premijerski sat, Foto: Luka Zeković
Milo Đukanović, premijerski sat, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 25.03.2014. 07:45h

Predsjednik SNP-a Srđan Milić tražiće, na premijerskom satu 27. marta, od predsjednika Vlade Mila Đukanovića da odgovori da li je “izuzetno loša ekonomska politika” koju je vodio u prethodnom periodu “dovela Crnu Goru do zaduženosti koja prelazi dvije milijarde eura”.

“Da li u samoj Vladi i njenim organima i upravama ima volje za racionalizacijom i mjerama štednje, na koji način se vrši oporezivanje više od 20 milionera jer se Vi zalažete za proporcionalno oporezivanje”, pitanja su Milića.

Milutin Simović iz DPS-a pitaće premijera koje aktivnosti Vlada sprovodi radi daljeg jačanja vladavine prava i u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

“Koliko po bilansu stanja za 2013. godinu iznosi ukupan kapital (akcijski + dobitak/ gubitak) NIG Pobjeda, a koliko neto rezultat poslovanja po bilansu uspjeha za istu godinu i šta Vlada preduzima po tom pitanju”, pitanje je Mladena Bojanića (Pozitivna).

Damir Šehović (SDP) traži od Đukanovića da objasni zašto je došlo kršenja Zakona o budžetu, jer do 31. marta nije urađena konverzije potraživanja države po osnovu poreza i doprinosa od EPCG, u iznosu od 45 miliona eura u akcijski kapital držav i da li je Vlada razmatrala drugačiji model dokapitalizacije.

Bonus video: