Plan Ministarstva vanjskih poslova: Kupuju auta za 225.000 eura

“Predviđenim sredstvima nije planirana kupovina službenog vozila za ministra vanjskih poslova", saopšteno je iz "Vijestima" iz Ministarstva
0 komentar(a)
Srđan Darmanović, Foto: Boris Pejović
Srđan Darmanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 09.11.2017. 18:35h

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) planiralo je kupovinu službenih automobila u vrijednosti od 225.000 eura, da bi poboljšali vozni park diplomatsko-konzularnih predstavništava.

U Ministarstvu nijesu precizirali koliko će automobila kupiti, ali su naveli da nije planirana kupovina nov službenog vozila za ministra Srđana Darmanovića.

“Predviđenim sredstvima nije planirana kupovina službenog vozila za ministra vanjskih poslova", saopšteno je iz "Vijestima" iz Ministarstva.

Kako navode u tom vladinom resoru, svi automobili su namijenjeni za diplomatsko-konzularna predstavništva, a iz Ministarstva su pojasnili da su se na kupovinu novih vozila odlučili kako bi se zamijenio dotrajali vozni park u crnogorskim ambasadama.

“Tenderska procedura još nije započeta, a imajući u vidu i vremensko ograničenje za pokretanje ovako kompleksnog procesa, Ministarstvo vanjskih poslova razmatra mogućnost da ova sredstva, 225.000 eura, namijeni samo onim diplomatsko-konzularnim predstavništvima koja ne raspolažu sa službenim automobilom. Navedene kupovine bi se obavile u skladu sa očekivanom, predstojećom izmjenom Uredbe o javnim nabavkama", navode u ministarstvu, i ističu da bi automobili bili kupljeni putem lizinga na vremenski period od pet godina.

Ministarstvo raspolaže sa sedam službenih automobila, od kojih je jedan neispravan, stoji u spisku koji je dostupan na sajtu MVP-a. Prošle godine kupljena je “škoda super” namijenjena za Upravu za dijasporu. Tri “hjundai i40” kupljena su 2013. godine, a koriste ih kuriri. Oni koriste i "hjundai sonatu" iz 2013. dok generalni sekretar ministarstva vozi "audi A6" iz 2006. godine.

U Ministarstvu navode i da je neregistrovan "krajsler grand vojažer".

Vlada je nedavno odobrila ministarki javne uprave Suzani Pribilović 30.000 eura za kupovinu novog službenog automobila.

Bonus video: