Planiraju saveze, bojkot ne pominju

Sagovornik “Vijesti” iz tzv. građanske opozicije kazao je da su male šanse za bojkot izbora u Herceg Novom, navodeći da postoji velika šansa da opozicija taj grad ponovo preuzme od Demokratske partije socijalista (DPS)
88 pregleda 38 komentar(a)
Opozicija, Foto: Boris Pejović
Opozicija, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.03.2017. 06:43h

Opozicione partije već su počele neformalne razgovore o mogućim koalicijama u Herceg Novom, a bojkot izbora u tom gradu niko više ne pominje, saznaju “Vijesti”.

Sagovornici “Vijesti” iz više opozicionih partija potvrdili su da su razgovori o mogućim savezima još u početnoj fazi i da je zasada izvjesno samo da Demokrate ne razmišljaju o koalicionom nastupu. Izbori u Herceg Novom zakazani su za 7. maj.

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti” iz Demokratskog fronta, taj politički savez počeo je neformalne razgovore o formiranju koalicije sa Socijalističkom narodnom partijom (SNP) i Demosom.

“Zasada smo imali neformalne kontake i složili smo se da treba formirati opozicionu listu po uzoru na onu koja je trebalo da nastupi na izborima u Nikšiću. Pokušaćemo da u savez uključimo i manje opozicione liste poput Novske liste i grupe građana Obrada Gojkovića, kako bi izbjegli raspianje glasova”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

On je kazao da u opoziciji nijesu razgovarali o mogućem bojkotu izbora u Herceg Novom, i pored javnih zahtjeva predstavnika građanskog pokreta URA da se razmotri takva mogućnost nakon bojkota u Nikšiću.

Opozicija je bojkotovala izbore u Nikšiću, nakon odluke specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića da, uoči isteka roka za predaju izbornih lista, zatraži ukidanje poslaničkog imuniteta funkcionerima Demokratskog fronta Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću. Na te izbore izašlo je manje od polovine Nikšićana a bilo je i 11 odsto nevažećih listića.

Sagovornik “Vijesti” iz tzv. građanske opozicije kazao je da su male šanse za bojkot izbora u Herceg Novom, navodeći da postoji velika šansa da opozicija taj grad ponovo preuzme od Demokratske partije socijalista (DPS).

“Socijaldemokratska partija (SDP) i pokret URA već su počeli neformalne razgovore o zajedničkom nastupu. Iako je bojkot u Nikšiću uspio, Novi je prilika za pobjedu opozicije”, kazao je on.

Bonus video: