Pljevlja: "Pao" i posljednji kadar Ranka Krivokapića

Branislav Veljković jedini je od rukovodilaca ostao vjeran SDP-u nakon nedavnog rascjepa u toj partiji...
142 pregleda 14 komentar(a)
Branislav Veljković, Foto: Goran Malidžan
Branislav Veljković, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 17.12.2015. 07:13h

Odbor direktora pjevaljskog preduzeća “Grijanje” odlučio je da smijeni izvršnog direktora Branislava Veljkovića.

Veljković je jedini od rukovodilaca u lokalnoj upravi i opštinskim preduzećima koji je ostao u SDP-u, nakon rascjepa u toj partiji.

Predsjednik Odbora direktora Šećer Bajrović demantovao je optužbe dojučerašnjeg partijskog kolege da je odluka o smjeni politički motivisana.

Bajrović, koji je prešao u Socijaldemokrate Ivana Brajovića, “Vijestima” je kazao da je Veljković potpisao ugovor štetan za preduzeće, ali nije želio da saopšti detalje.

“O tome ću govoriti na Skupštini Opštine”, kratko je rekao.

Da bi odluka postala konačna, neophodno je da je potvrdi Skupština Opštine, u kojoj većinu ima DPS sa BS i “odbjeglim” odbornikom SDP-a Munirom Redžovićem.

Veljković je “Vijestima” kazao da iza odluke stoje “SDP odmetnici”, koje naziva “savezom direktora”.

On je istakao da odluka “nema ni pravno, ni suštinsko utemeljenje”.

“I inspirisana je političkim motivima neformalne grupe građana okupljene oko nezavisnog odbornika, od koga inače ništa i ne zavisi, Munira Redžovića. Moralne gromade iz takozvanog saveza direktora su sa svoja tri glasa stali u zaštitu 'interesa društva', iako u prethodnom periodu, osim regularnog podizanja apanaža za članove Odbora direktora, ničim nisu doprinijeli uspjehu DOO 'Grijanje' . Davno smišljen plan sistematski pripreman na prethodnim sjednicama Odbora direktora je očigledno prijevremeno raskrinkan, pa otuda ova žurba za smjenom, jer rezultati rada i njihovo objelodanjivanje im ne idu naruku”, rekao je Veljković, koji je funkciju obavljao od aprila.

On tvrdi da je sjednica Odbora direktora, na kojoj je donijeta odluka o njegovoj smjeni, sazvana isključivo zbog razmatranja predloga Programa rada za 2016. o kojoj bi odbornici trebalo da raspravljaju do kraja godine.

“U sklopu tačke dnevnog reda tekuća pitanja pokrenuta je inicijativa i u istom momentu donijeta i Odluka o mom razrješenju. U ovom trenutku nema decidne potvrde da u ovom marifetluku učestvuje DPS, ali će se potvrda ili demant toga vidjeti na Skupštini Opštine činom glasanja odbornika, odnosno davanja ili ne davanja saglasnosti na ovu sramnu Odluku SDP odmetnika...”.

Bonus video: