Pljevlja: Počelo suđenje za "Snimak"

U nastavku suđenja sud će izvršiti uvid u nove dokaze tužilaštva i saslušati ukupno 111 svjedoka i jednog sudskog vještaka
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.05.2014. 08:05h

Iznošenjem odbrane okrivljenih i izvođenjem pisanih dokaza juče je u Osnovnom sudu u Pljevljima počelo suđenje direktoru tamošnjeg Centra za socijalni rad Jusu Ajanoviću, zaposlenom Erminu Nuhanoviću, optuženih za zloupotrebu službenog položaja i 11 članova DPS-a zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u pomaganju, prilikom raspodjele jednokratne novčane pomoći uoči oktobarskih parlamentarnih izbora 2012.

Svi optuženi negirali su navode tužilaštva, koje je sudu juče prezentovalo i dva pisana dokaza, zahtjev Centra za socijalni rad za isplatu jednokratne novčane pomoći i odobrenje ministarstva za isplatu novca.

Pretres je juče prekinut a nastavak suđenja zakazan je za 15. maj. U nastavku suđenja sud će izvršiti uvid u nove dokaze tužilaštva i saslušati ukupno 111 svjedoka i jednog sudskog vještaka.

Među 11 optuženih, iako je protiv njih podignut optužni predlog zbog zloupotrebe službenog položaja u pomaganju, odnosno kupovine glasova, na listi koalicije DPS-a i Bošnjačke stranke u Pljevljima, kao kandidati za odbornike na izborima 25. maja našli su se Abdulah Šulović i Nada Borović. Šulović se na listi nalazi na 23, a Borović na 28. mjestu.

Bonus video: