Pobrić o aferi "Ramada": Durumbašić treći skup SD-a platio kešom

"Ja od institucija očekujem veoma malo", kazala je ona u emisiji "Načisto" na TV Vijesti
565 pregleda 182 komentar(a)
Patricija Pobrić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Patricija Pobrić, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 30.06.2016. 21:52h

Apsurdan je argument da je ovo usmjereno isključivo protiv Socijaldemokrata jer bih to uradila u slučaju svake partija koje bi zloupotrebljavala državna sredstva, poručila je Patricija Pobrić.

Nezavisni poslanik Mladen Bojanić objelodanio je, na osnovu njenih uputa, da je skup stranke Ivana Brajovića u hotelu "Ramada" plaćen od strane Direkcije željeznice koja je dio njegovog Ministarstva saobraćaja. Poslije toga je dobila otkaz.

Iako je ukazala na zloupotrebu budžeta, Pobrić je kazala je da ne očekuje nikakvu pomoć od Agencije za sprečavanje korupcije, koja je nadležna za zaštitu zviždača.

"Ja od institucija očekujem veoma malo", kazala je ona večeras u emisiji "Načisto" na TV Vijesti.

Na pitanje kako se odlučila da uputi poslanika na dokumenta, Pobrić je kazala da su Socijaldemokrate organizovale tri skupa u hotelu, a da je reagovala nakon što je zvaničnik te partije Emil Durumbašić tražio da se račun dostavi Direkciji Željeznice.

"Prva dva još nisu bila plaćena, i onda je odlučeno da taj treći skup bude plaćen i on je to platio kešom. U međuvremenu je Direkcija željeznice platila račun", kazala je Pobrić.

Ponovila je da je poslije prve konferencije Bojanića, Durumbašić došao u hotel i tražio da se izmijeni dokumentacija o plaćanju skupova.

Pobrić je kazala je da je znala da će zbog svoje odluke ona i njena porodica biti na gubitku.

"Međutim, ja ne želim da bježim odavde, ne želim da se zbog toga vratim u SAD", kazala je Pobrić, koja ima dvojno državljanstvo.

S obzirom da pojedini ističu da zviždači često nisu kvalifikovani, Pobrić je kazala da je to ne brine jer je magistar organizacionih nauka i da ima više od 20 godina iskustva.

"Imam više kvalifikacija od dva ministra zajedno a definitivno više nego premijer", rekla je.

Na pitanje kako komentariše izjavu pemijera Mila Đukanovića da razumije odluku hotela "Ramada" da joj ne produži ugovor, Pobrić je kazala da je on neprihvatljiva.

"Kako čovjek koji to može da kaže može da nas uvede u EU? To nije primjer zapadnjačkih vrijednosti", kazala je gošća Petra Komnenića.

Pobrić je potvrdila da je od Specijalnog policijskog tima dobila poziv da u subotu da izjavu policiji.

Bonus video: