Počinje kampanja za izbor predsjednika Savjeta mladih DPS-a

Kandidati sami vode svoju predizbornu kampanju i predstave sebe delegatima Kongresa, Partiji i javnosti
11 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2013. 13:48h

Savjet mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore organizuje kampanju za izbor Predsjednika SMDPSCG, koja počinje sjutra, otvaranjem procesa za kandidature i završava se 23. marta, Kongresom Savjeta mladih i izborom novog lidera.

Kako je saopšteno iz Savjeta mladih partije, u pitanju je moderna izborna kampanja koja se temelji na online platformi www.izborionline.me.

Pomenuta web aplikacija kandidatima omogućuje da sami vode svoju predizbornu kampanju i predstave sebe delegatima Kongresa, Partiji i javnosti Crne Gore.

Prva faza kampanje, tokom koje se mogu kandidovati crnogorski državljani između 18-30 godina, trajaće do 1. marta, nakon čega se saziva sjednica Predsjedništva Savjeta mladih DPS Crne Gore, na kojoj će biti svedena lista kandidata za uži krug. Kandidatura se obavlja na pomenutoj web aplikaciji, a svaki kandidat dobija i svoju političku stranu na društvenoj mreži Facebook, koja će biti povezana sa profilom na www.izborionline.me.

Svi profili su javni, a sadržaj dostupan svima zainteresovanima za proces izbora u Savjetu mladih, navodi se u saopštenju.

Nakon svođenja liste kandidata počinje druga faza kampanje. Kandidati koji uđu u uži krug za izbor Predsjednika SMDPSCG, moći će da vode kampanju od 4. do 14. marta u 23:59, kada će početi predizborna ćutnja i trajati do samog Kongresa, tokom kojeg će kandidati predstaviti svoj Program rada organizacije za period svog potencijalnog mandata, te biti izabran novi Predsjednik.

Iz Savjeta naglašavaju da se preko ove aplikacije mogu kandidovati ljudi koji imaju političke ambicije za mjesto novog predsjednika SM, što do sada nije bila praksa. Kandidati će otvoriti svoje političke profile na Facebooku, preko kojih će voditi svoje mini kampanje o programima rada, što je raritet na našim prostorima kada je ovakva aktivnost u pitanju. Program posjeduje sve mehanizme zaštite od eventualnih zloupotreba i mogućih recidiva.

Bonus video: