Podgoričke Demokrate bojkotovaće sjednicu lokalne skupštine: Stijepović zahvaljujući kovertama bio na čelu grada

"Svaka DPS-ova pobjeda isključivo je izraz moći brojnih koverti sa kojima su, zloupotrebljavajući težak socijalno - ekonomski položaj većine građana, prekrajali izbornu volju građana"
969 pregleda 0 komentar(a)
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokratska Crna Gora, Foto: Demokratska Crna Gora

Odbornici Demokratske Crne Gore u Skupštini Glavnog grada bojkotovaće sjednicu lokalne skupštine zakazanu za 11. april 2019. godine, saopšteno je danas iz Kluba odbornika Demokratske Crne Gore u Skupštini Glavnog grada.

"Razlog bojkotovanja i ove sjednice jeste pružanje podrške građanima Podgorice i cijele Crne Gore, koji se iz subote u subotu okupljaju, kako u Podgorici tako i širom Crne Gore, od kako se pred očima cjelokupne crnogorske javnosti desio politički zemljotres naopakog poretka u vidu isplivavanja na vidjelo dokaza o koruptivnom ponašanju državnih funkcionera, nelegalnom uzimanju enormnih suma novca i protivzakonitom finansiranju DPS kriminalne hobotnice. Podsjećamo da je jedan od glavnih aktera afere "Koverat" i doskorašnji prvi čovjek Glavnog grada, udarna pesnica DPS-a i sadašnjih generalni sekretar posljednjeg evropskog diktatora, Slavoljub Stijepović", navodi se u saopštenju Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada.

U saopštenju se dodaje da je dodatni razlog za bojkot sjednice Skupštine Glavnog grada što će se na njenom dnevnom redu naći i Izvještaj o radu Gradonačelnika za 2018. godinu, a koji se upravo odnosi i na period kada je Slavoljub Stijepović obavljao funkciju gradonačelnika.

"Nije primjereno da odbornici Demokrata, koji su izabrani glasovima građana Podgorice čistim kao suza, učestvuju u raspravi o Izvještaju čovjeka koji je zahvaljujući kovertama koje je trpao u svoje džepove bio na čelu grada. Svaka DPS-ova pobjeda isključivo je izraz moći brojnih koverti sa kojima su, zloupotrebljavajući težak socijalno - ekonomski položaj većine građana, prekrajali izbornu volju građana. Takva je i njihova posljednja pobjeda iz maja 2018. godine, koja je isključivo zasnovana na kupovini glasova, brojnim ucjenama i pritiscima", kazali su iz Kluba odbornika Demokrata u Skupštini Glavnog grada. .

Oni navode da sa druge strane, brojni problemi građana Glavnog grada ostaju neriješeni i nakon dolaska novog podnosioca izvještaja o radu gradonačelnika.

"Nažalost, ništa se nije promijenilo. Rezultata rada i dalje nema. Kao i za vrijeme Stijepovićevog mandata, nastavlja se sa kašnjenjem realizacije kapitalnih projekata. Prevare građana Podgorice oko obećanog ubrzanog razvoja grada i dalje traju i, nažalost, ne nazire se njihov kraj. Novi gradonačelnik se više bavi poslovima iz nadležnosti Ministarstva vanjskih poslova, nego onim što je zapravo njegov posao kao prvog čovjeka grada. Zato se nadamo da ćemo vrlo ubrzo i našu Podgoricu osloboditi neodgovorne DPS vlasti i preuzeti odgovornost za razvoj našeg grada po mjeri potreba njegovih žitelja", zaključuje se u saopštenju Kluba odbornika Demokratske Crne Gore u Skupštini Glavnog grada.

Bonus video: