Podrška Poljske u NATO integracijama

“Saradnja Crne Gore i Poljske veoma je dobra i zahvaljujem se na kontinuiranoj podršci Poljske, evroatlantskim i evropskim aspiracijama Crne Gore”, navela je Pejanović-Đurišić
50 pregleda 5 komentar(a)
Zbignijev Rosinsk, Jeržij Sćepančika, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Zbignijev Rosinsk, Jeržij Sćepančika, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Ažurirano: 23.07.2015. 21:14h

Članstvo Crne Gore u NATO biće od velikog značaja za stabilnog Zapadnog Balkana, kazao je izaslanik odbrane Poljske, Jeržij Sćepančika, poručujući da Crna Gora ima podršku te države u evroatlanskih integracijama.

Ministarka odbrane Crne Gore, Milica Pejanović-Đurišić primila je danas Sćepančika koji je boravio u oproštajnoj posjeti Ministarstvu odbrane i njegovog nasljednika pukovnika Zbignijeva Rosinskog koji došao u nastupnu posjetu.

“Saradnja Crne Gore i Poljske veoma je dobra i zahvaljujem se na kontinuiranoj podršci Poljske, evroatlantskim i evropskim aspiracijama Crne Gore”, navela je Pejanović-Đurišić.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, ona je informisala sagovornike o dosadašnjem toku intenziviranog i fokusiranog dijaloga i sprovedenim reformama u sektoru odbrane, naglašavajući posvećenost Crne Gore intenzivnoj implementaciji reformi.

“Pejanović-Đurišić je iznijela uvjerenje da će do kraja godine Crna Gora dobiti poziv za članstvo u Alijansi”, kaže se u saopštenju.

Sćepančik se, kako se navodi, zahvalio na odličnoj saradnji koju je imao sa Ministarstvom odbrane Crne Gore i izrazio zadovoljstvo što je za vrijeme njegovog mandata ostvaren napredak Crne Gore na putu ka punopravnom članstvu u NATO.

“Naglasio je da će Crna Gora, kao i do sad, imati punu podršku Poljske, te da će članstvo Crne Gore u NATO biti od velikog značaja za stabilnost regiona Zapadnog Balkana”, kaže se u saopštenju,

U saopštenju se navodi da je Rosinski iskazao spremnost da tokom svog mandata posvećeno radi na unapređenju odnosa dvije države u oblasti odbrane, kao i na podršci Crnoj Gori da do kraja godine dobije poziv za članstvo u NATO.

Sćepančik i Rosinski su se sastali i sa generalnim direktorom Direktorata za politiku odbrane, Ivanom Mašulovićem i načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore, Draganom Samardžićem.

Bonus video: